Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 100 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!

Μετά τη μεγάλη «φιέστα» στις 11ης Ιουνίου, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, και ένα μήνα από  το διορισμό του ΔΣ, 100 ακόμη εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, παίρνουν σειρά για συσσίτιο στα διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα!

Οι υποσχέσεις του Μαξίμου και προσωπικά των Τσίπρα-Παππά

για επιστροφή  όλων των εργαζομένων, είναι άπιαστο όνειρο. Είχε προηγηθεί βέβαια η μη επιστροφή των 200 εργαζομένων ορισμένου χρόνου, που αποτελούσαν και τη ραχοκολιά της ΕΡΤ μέχρι της 11 Ιουνίου 2013 που έπεσε το «μαύρο».

Ένα σύνολο 300 εργαζομένων της ΕΡΤ στους κάδους απορριμμάτων(!). Η διοίκηση έδωσε εντολή να μην ενταχθούν σε βάρδιες, από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και λήγει  η σύμβασή τους 30-6, την Τρίτη και πρέπει να αποχωρήσουν. Οι απολυόμενοι, είναι εργαζόμενοι της πρώην ΔΤ-ΥΠΟΙΚ που έσυραν το χορό του «Ζαλόγγου» μαζί με τους πρώην της ΕΡΤ, για δυο περίπου χρόνια με ανανεωμένες δίμηνες συμβάσεις. Μόνο που στο γκρεμό έπεσαν οι 100+200 και τους υπόλοιπους τους συγκράτησε το Μαξίμου(όχι για πολύ) για να κάνει τη φιέστα και τη «δουλειά» του.

Πρέπει να πούμε ότι η πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων, αφορά διευθυντές παραγωγής, σκηνοθέτες, δημοσιογράφους, οπερατέρ, γραφίστες, τεχνικούς, κομμώτριες και διάφορες άλλες ειδικότητες παραγωγής και προγράμματος. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των εργαζομένων, διαθέτει όχι μόνο πανεπιστημιακά διπλώματα, μεταπτυχιακά, ακόμη και διδακτορικά, πάνω στην ειδικότητά του.

Αύριο συμπληρώνεται ένας μήνας 25-5 από την απόρριψη της επιτροπής της βουλής του Λάμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντα σύμβουλο(παντοδύναμο) της ΕΡΤ. Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα, για λόγους αξιοπρέπειας, μια τέτοια απόρριψη θα είχε οδηγήσει τον/την ενδιαφερόμενο σε απόσυρση διορισμού. Εδώ με τη στήριξη του ίδιου του πρωθυπουργού διορίζεται, σε έναν ευαίσθητο φορέα, παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τι κατάντια!!!

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, σήμανε το τέλος συναγερμού του αγώνα των εργαζομένων η τώρα αρχίζει; Μέχρι στιγμής η μόνη αλλαγή που έγινε είναι στο λογότυπο. Το ΝΕΡΙΤ, έγινε ΕΡΤ. Αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμα! Όσο για την «επιστροφή» των εργαζομένων, θα την σχολιάσουμε σε άλλη ανάρτηση. Απλά να θυμίσουμε ότι το σύνολο του προσωπικού της νέας ΕΡΤ, μετά την ολοκλήρωση της «επιστροφής» ανέρχεται σε 2.300 άτομα.

Άγνωστο παραμένει πόσοι θα αποχωρήσουν και πόσοι θα συνεχίσουν, και πως θα γίνει το ξεσκαρτάρισμα. Εκείνο που έχει σημασία είναι, ότι από τα 200 εκατ. περίπου ανταποδοτικό τέλος, υπάρχει μείωση περίπου 30% από απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εάν αφαιρέσουμε περίπου 100 εκατ. που πάνε απ΄ευθείας στον προϋπολογισμό του κράτους, θα πρέπει η ΕΡΤ να κινηθεί μέσα σε αυστηρά οικονομικά πλαίσια. Δεν γνωρίζω αν αυτός είναι και ο λόγος που αντί μισθοδοσίας οι εργαζόμενοι θα πάρουν προκαταβολή αντί μισθού στο τέλος του μήνα.

Πάντως, μέσα στο Ραδιομέγαρο έχουν δημιουργηθεί δυο στρατόπεδα διαφορετικών τάσεων και αντιλήψεων. Το λάθος της διοίκησης είναι ότι αγνοεί η παρακάμπτει τον αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι μέσω της ΕΡΤόπεν και της ΠΟΣΠΕΡΤ για να απολαμβάνουν αυτοί τη «δόξα».

 Η ηγεσία της ΕΡΤ, με τα φερέφωνα και τα γιουσουφάκια, που διόρισε «προσωρινά», ασκεί αυταρχική διοίκηση μέσα από την παρανομία. Το πρόγραμμα που μεταδίδει, μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω, ενώ το ίδιο το Ραδιομέγαρο τείνει να γίνει «τσιγγάνικος μαχαλάς». Μόνο αρκούδες και νταούλια του λείπουν. Με όλα αυτά τα φτιασιδώματα που προσπαθούν να του δώσουν λίγη λάμψη, δεν είναι, παρά επιφανειακά πασαλείμματα, που με τις πρώτες βροχές το φθινόπωρο, θα ξεφτίσουν, αποκαλύπτοντας τη γύμνια του, εάν βέβαια δεν έχουμε πολιτικές ...εξελίξεις. Θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι που επελέγησαν για το ΔΣ, έναν μήνα μετά, να κατάλαβαν σε τι «λάκο» έχουν πέσει. Και ένα ερώτημα προς το Διονύση!

Πρόεδρε, γιατί σταμάτησες τις επαφές με θεσμικούς φορείς και πολιτικούς, κουράστηκες; Μόνο Κωνσταντοπούλου, Σαμαρά, Κουτσούμπα, Καμμένο, και Ιερώνυμο; Μόνο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας θα κάνουμε εκπομπή; Τα άλλα κόμματα και υπουργεία δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα;

Φίλοι εργαζόμενοι, ένα πράγμα πρέπει να γνωρίζετε. Η ΕΡΤ πάει για συρρίκνωση και περικοπές. Μείνετε ενωμένοι. Γύρω σας υπάρχουν πολλά «σκουλήκια» που δεν μπορούν να σηκωθούν, και κρύβονται για να δράσουν την κατάλληλη στιγμή σαν τα πιράνχας για να εξοντώσουν τις όποιες αντιστάσεις και να δράσουν ελεύθερα! Άντε γεια!


fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου