Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ποιοι υπουργοί ζήτησαν την αποπομπή Βαρουφάκη

Ένα «άγριο» επεισόδιο μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και πολλών μελών του υπουργικού συμβουλίου και στενών συνεργατών του πρωθυπουργού το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου, αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη
στήλη του στα ΝΕΑ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κλίμα για τον ΥΠΟΙΚ κάθε άλλο παρά καλό είναι εντός της κυβέρνησης σε σημείο 4 υπουργοί να έχουν ζητήσει την άμεση αποπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη με το αιτιολογικό ότι «τορπιλίζει» συστηματικά τις διαπραγματεύσεις με εταίρους και δανειστές φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να διαμηνύουν στον Αλεξη Τσίπρα ότι δεν μπορούν να καθίσουν πλέον στο ίδιο τραπέζι με τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός ΕπικρατείαςΝίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου έχουν ζητήσει ευθέως την αποπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση.
Σε αυτούς προστίθενται ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Σπύρος Τζανακόπουλος, ο επικεφαλής του ΣΟΕ και βασικό μέλος της διαπραγμάτευσης Γ. Χουλιαράκης και ο σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά θέματα του Α. Τσίπρα, Δ. Παυλόπουλος.
Είναι τόσο η ένταση μεταξύ του ΥΠΟΙΚ και των υπολοίπων μελών του υπουργικού συμβουλίου που ο Γ. Παπαχρήστος, αποκαλύπτει ότι στο υπουργικό το βράδυ του περασμένης Κυριακής με αντικείμενο το κλείσιμο των τραπεζών, με αφρομή ένα κείμενο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε συντάξει ο Γ. Βαρουφάκης, ανταλλάγησαν μερικά «Γαλλικά» σε σημείο να αναγκάσουν τον πρωθυπουργό να διακόψει για μερικά λεπτά.
Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως ο Ν. Παππάς έφτασε στο σημείο «ωρυόμενος» να δηλώσει «εγώ δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι ξανά με αυτόν εδώ τον τύπο».
Με μήνυμά του στο Twitter ο Ευκ. Τσακαλώτος διαψεύδει το δημοσίευμα.


thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου