Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Μπρούνο Μπεζάρ: Ο «εγκέφαλος» της ελληνικής πρότασης

Ο «εγκέφαλος» της ελληνική πρότασης είναι ο Γάλλος τεχνοκράτης Μπρούνο Μπεζάρ, σύμφωνα με την Bild, η οποία τον αποκαλεί πλέον «σωτήρα της Ελλάδας» για τη συνεισφορά του σε αυτή την πρόταση των 13 σελίδων.
Η Γαλλία, ως γνωστόν κινητοποιήθηκε, με εντολή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά
Ολάντ, για να καταφέρει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις τόσο για την Αθήνα, όσο και για την Ευρώπη.
Η ελληνική πρόταση λοιπόν προς τον ESM για τη χορήγηση του νέου προγράμματος, καθώς και η διατύπωση των μέτρων και όλων των απαραίτητων τεχνικών στοιχείων, έχουν εκτός από την ελληνική σφραγίδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου και έντονο γαλλικό άρωμα.
Ο Μπρούνο Μπεζάρ, που είναι ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Γαλλίας στο Εuroworking Group, φρόντισε προσωπικά λοιπόν η ελληνική πρόταση να είναι τεχνικά άρτια και να μην υπάρχει περίπτωση να απορριφθεί, ακόμη και για κάποιο τυπικό λόγο.
Ο Μπρούνο Μπεζάρ δεν είναι ένας... τυχαίος τεχνοκράτης. Έχει περάσει από πολλές θέσεις του δημόσιου τομέα στη Γαλλία και ουσιαστικά είναι ένας τεχνοκράτης - γραφειοκράτης, ο οποίος γνωρίζει από μέσα πως λειτουργούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες των Ευρωπαίων.
Εκτός των παραπάνω επιτευγμάτων του είναι και «Ιππότης του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής και Ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Αξίας», μία τιμητική διάκριση που καθιέρωσε ο Ναπολέων Βοναπάρτης το 1802 που απονέμεται σε στρατιωτικούς και πολίτες για τις υπηρεσίες τους στην Γαλλία.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Πολυτεχνική Σχολή, του δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας. Ετσι ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα του δημοσίου στη Γαλλία.
Το 1992 διορίστηκε στο Γενικό Λογιστήριο ενώ το 2000, για κάποιους μήνες, ήταν διευθυντής στο υπουργείο Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας και έγινε υποδιευθυντής αρμόδιος για θέματα χρέους, ανάπτυξης και αναδυόμενων αγορών.
Το 2001-2002 έγινε σύμβουλος για θέματα οικονομίας και οικονομικών του πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν.
Συνέχισε την εργασία του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενώ έγινε και αντιπρόεδρος της Λέσχης του Παρισιού (Club de Paris).
Το 2010 συνεργάστηκε με την τότε υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ σε θέματα γαλλο-σινικής συνεργασίας. Το 2012 έγινε γενικός διευθυντής Δημοσίων Οικονομικών ενώ τον Ιούνιο του 2014 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου