Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : -Ο Τσίπρας τις επόμενες ημέρες θα προκηρύξει εκλογές - Η αντιπολίτευση αμήχανη του ανοίγει τον δρόμο -Η χώρα η οικονομία και οι πολίτες τα θύματα και πάλι

 ποιότητα της  συζήτησης στην βουλή ,είναι αποτέλεσμα και έκφραση της πολυπλευρης κρίσης. Για όσους μπορούν να την παρακολουθησουν με νηφαλιοτητα, καταρριπτει πολλούς μύθους, διαχρονικους και πρόσφατους.

-Την ευθύνη έχουν τα πρώην κυβερνητικά κόμματα, τα οποία δημιούργησαν την καλύτερη περίοδο της χώρας την Μεταπολιτευση , εκκολαψαν ή αποδεχθηκαν ομως και τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος

-Αυτό δεν απαλλάσει την Αριστερα, από τις δικές της ευθύνες, οι οποίες έγιναν
τραγικές ,όταν η κρίση τους έκανε κυβέρνηση.
-Σήμερα ο Τσιπρας ταυτίζεται, με επωδυνους όρους για την χώρα, την οικονομία και την πλειοψηφία των πολιτών, με όλα αυτά που κατήγγειλε με απίστευτη σφοδροτητα.
-Η χώρα αποφεύγει προσωρινά και τώρα, όπως το 2010, την άτακτη χρεοκοπία και την βίαιη καταρευση.

-Όμως, είναι βέβαιο ότι η κρίση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο χρόνο και θα βαθυνει γιατί ,ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολιτευση, έχουν συγκροτημένη πρόταση εξόδου από την κρίση, ούτε φυσικά δυνάμεις για να διαμορφώσουν και να υλοποιήσουν, μια ανάλογη πολιτική.
-Ο Τσιπρας σήμερα, επισημοποιει την διάσπαση του Συριζα και σύντομα θα προκηρυξει εκλογές, για να λεηλατησει και τις λίγες ψήφους, που διατήρησαν στις προηγούμενες εκλογές τα κόμματα του κέντρου.
-Τα κόμματα του ΚΈΝΤΡΟΥ και της σοσιαλδημοκρατιας, εντος και εκτος βουλής αμήχανα , χωρίς τακτική και στρατηγική, επικυρωνουν τους σχεδιασμούς του Τσιπρα .
-Ούτε ένα όρο δεν μπόρεσαν να βάλουν στον Πρωθυπουργό, για να ψηφιζουν το μνημονιο του.
- Για το καλο της χωρας επρεπε , να απαιτήσουν από τον Τσιπρα, πριν καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές, να δεσμευτεί σε τρεις όρους :
-α ) Να αλλάξει ,ταυτόχρονα με την ψήφιση του μνημονίου , και τον εκλογικό νόμο.
-β ) Ένα ελάχιστο σχέδιο μεταρρυθμισεων, στην οικονομία, το κράτος και το πολιτικό σύστημα.
-γ )Εκλογές, μετά από ένα χρόνο, χρόνος αναγκαίος για να σταθεροποιθει η χώρα.
-Μόνο έτσι ,η χώρα θα είχε ελπίδα και η αντιπολιτευση, ειδικά τα κόμματα του κέντρου και της σοσιαλδημοκρατιας , λόγο στις εξελίξεις. Μονο έτσι θα επαναχτουσαν μέρος της χαμένης αξιοπιστίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου