Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Μοναδική λύση η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Στην πρωινή εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, που αφορούν την οικονομία, τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας μίας νέας κυβέρνησης «εθνικού σκοπού» με
προκαθορισμένες δράσεις, σε συγκεκριμένο χρόνο.

Αναφερόμενος στο εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και στη λύση των εκλογών ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε: «Έτσι και αλλιώς, το μόνο που ξέρει να κάνει καλά αυτή η Κυβέρνηση είναι εκλογές: εκβίασε τις πρώτες εκλογές του Ιανουαρίου, έκανε το δημοψήφισμα, και τρεις μήνες μετά, ετοιμάζεται για άλλη μία εκλογική διαδικασία, για να επιλύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα. Πρέπει όμως να γνωρίζουν – και οι πολίτες και η Κυβέρνηση – πως οι εκλογές αυτές είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στο σενάριο Σόιμπλε για διπλό νόμισμα. Στο δημοψήφισμα, το πραγματικό ερώτημα ήταν “σας φτάνουν τα μέτρα αυτά ή θέλετε κι άλλα;” Εμείς είπαμε “όχι”. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε “ναι”, μαζί με το 62% του ελληνικού λαού, που δεν κατάλαβε καλά-καλά τι ψήφιζε. Εμείς μπορεί να κάναμε λάθη, αλλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ψεύτες. Η εκλογική διαδικασία θα απαιτήσει πραγματικό χρόνο τριών μηνών. Άρα δεν θα προχωρήσει κανένα από όλα αυτά τα μέτρα, και, όπως όλοι ξέρουν και το λένε, η θέση μας στο ευρώ δεν είναι ασφαλής«.
Παράλληλα υπεραμύνθηκε της ανάγκης για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικού σκοπού λέγοντας πως: «Μόνο μία Κυβέρνηση μπορεί να δράσει ουσιαστικά και σε βάθος χρόνου, και αυτή θα ήταν μία Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει πολύ καλά πως αυτό θα χρειαστεί να γίνει, ακόμη και μετά από εκλογές. Όμως, παρ’όλα αυτά, ο κ.Τσίπρας είναι αποδυναμωμένος. Στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτος, γιατί τα “φέουδα” της αντιπολίτευσης δεν θέλουν να υπάρξει σοβαρή εναλλακτική. Αφήνουν τον κ.Τσίπρα μέχρι να καταστραφεί, ρισκάροντας έτσι να καταστραφεί και η χώρα, γιατί πιστεύουν πως μετά θα κυριαρχήσουν αυτοί στο πολιτικό σκηνικό και θα μεγαλουργήσουν πάνω στα συντρίμμια. Αυτό είναι λάθος, κατά την άποψή μου, και το έχω δηλώσει και στη Βουλή. Είναι μία ώρα ευθύνης όλων μας, απέναντι στους πολίτες και απέναντι στη χώρα«.
Ενώ ιδιαίτερα σκωπτικός εμφανίστηκε και για τον ρόλο της αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας πως: «Πρέπει να αναλάβει και η αντιπολίτευση τις ευθύνες της, μαθαίνοντας και από τα λάθη του παρελθόντος. Μέσα στο τρίτο αυτό Μνημόνιο της Αριστεράς, δεν υπάρχει ούτε μία ουσιαστική μεταρρύθμιση, η οποία θα βοηθούσε στην υλοποίησή του. Επιπλέον, αν δεν παρθούν όλα αυτά τα σκληρά μέτρα και κάνουμε και εκλογές, θα φτάσουμε έτσι και αλλιώς στο σενάριο του Σόιμπλε«.
Ο Αρκάς βουλευτής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στάθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα που είχε το χαρτοφυλάκιο του ως Υπουργός και δεν είναι άλλο από τον μοναδικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, το εργαλείο του ΕΣΠΑ: «Η Κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να λάβει αυτά τα μέτρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που δεν έχει και δημοσιονομικό χαρακτήρα, είναι το ΕΣΠΑ: εδώ και οκτώ μήνες, δεν έχουν υπογράψει την απορρόφηση ούτε ενός ευρώ. Γιατί; Διότι δεν θέλουν, δεν μπορούν, δεν ανήκει στις προτεραιότητές τους. Το αποτέλεσμα; Η χώρα μπορεί να χάσει μερικά δις ευρώ από το ΕΣΠΑ. Όταν λοιπόν δεν υπάρχουν αναπτυξιακά εργαλεία, λαμβάνουν υφεσιακά μέτρα, προτίθενται να κάνουν και εκλογές, πού περιμένουν να καταλήξει η χώρα;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε ξανά πως  «Μοναδική λύση είναι η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, η οποία θα έχει μία σταθερότητα για ικανό χρονικό διάστημα. Όσοι στα προηγούμενα χρόνια αντιμετωπίσαμε τα δύσκολα – και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία – αποδείξαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, έστω και με λάθη ή παραλείψεις».
Τέλος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κακό ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας πως: «Αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να γίνει ένα κακό αντίγραφο του κακού ΠΑΣΟΚ. Δείτε για παράδειγμα τον κ.Κουρουμπλή ή τον κ.Φλαμπουράρη. Δυστυχώς όμως, θα είναι ο ίδιος ο κ.Τσιπρας που θα υλοποιήσει το σχέδιο του κ.Λαφαζάνη για τη δραχμή. Ο κ.Λαφαζάνης δεν έχει τη δημοφιλία για να το κάνει. Ο κ.Τσίπρας έχει μία τόσο μεγάλη δημοφιλία. Ας ελπίσουμε πως θα τη χρησιμοποιήσει για το καλό της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου