Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : -ΒΟΥΤΣΗΣ : ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ - ΔΙΑΚΟΠΈΣ, Ή ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ; ;

-Δεν πέρασαν, ούτε 24 ώρες από τον ψίθυρο της κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γεροβασιλη, για την απλή αναλογική και ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.
-Σημείωσε μαλιστα, ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου τώρα, είναι τακτικισμος. 
-Δηλαδή η πάγια θέση αρχών του ΣΎΡΙΖΑ, για την απλή αναλογική,
έγινε θέμα τακτικής τώρα .
-Την θέση αυτή υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τις εκλογες του 2012 και την κατακτηση της δευτερης θεσης.
-Θυμίζω, ότι δύο μήνες πριν τις εκλογές, του 2012, είχε καταθέσει πρόταση νόμου, για την απλή αναλογική.
-Ο κ. ΒΟΥΤΣΗΣ μάλιστα, για να μην αφήσει κανένα περιθώριο συζήτησης, στην πρωινή του συνέντευξη τόνισε, πως ο σχεδιασμός του ΣΎΡΙΖΑ, είναι να ξεκινήσει, στο τέλος της τετραετίας, η συζήτηση για την αλλαγή του Συντάγματος και εκεί να τεθεί και το θέμα του εκλογικού νόμου.
-Δηλαδή, αν ολοκληρωθεί η τετραετία, θα γίνει η πρώτη συζήτηση μετά τρία χρόνια και η πιθανή αλλαγή, του στην επόμενη βουλή,για το πότε θα εφαρμοσθεί, ο λαός έχει πολλές παροιμίες.
-Πρακτικά αυτό σημαίνει ποτέ, αποδεικνυοντας, για μια ακόμη φορά την συνέπεια σε αρχές και δεσμεύσεις του ΣΎΡΙΖΑ.
-Για την ΝΔ, δεν θα πω τίποτα γιατί ζει στο αναχρονιστικο και παλαιοκομματικο παρελθόν της.
-Τα κόμματα του ΚΈΝΤΡΟΥ και της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που υποτίθεται κατά καιρούς λένε κάτι για την απλή αναλογική ,δεν βρήκαν δυστυχως,ούτε μια λέξη να πουν ακόμα .

-ΔΙΑΚΟΠΈΣ, Ή ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ; ;





ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΌ ΕΚΛΟΓΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΊΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΗΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
-Το σημερινό εκλογικό σύστημα, ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή, με υπουργό Εσωτερικών τον Π. Παυλοπουλο. Είναι, από τα πλέον πλειοψηφικα, ενισχύει υπερμετρα το πρώτο κόμμα, σε βάρος κυρίως του δεύτερου.
-Μπορεί να συγκριθεί με το "τριφασικο, με το οποίο η ΕΡΕ το 1956, παρ 'ότι ήταν δεύτερο κόμμα, πήρε την πλειοψηφία των εδρών στην βουλή και σχημάτισε αυτοδυναμη κυβέρνηση.
-Το χειρότερο, όμως είναι η πόλωση που δημιουργηται προεκλογικά και ο εκβιασμός των ψηφοφόρων.
-Οδηγεί τα κόμματα στον έντονο λαϊκισμό, σε ακατασχετες και αντιφατικές υποσχέσεις, ανάλογα με το εκλογικό ακροατήριο .
-Τα κόμματα ουσιαστικά, ζητούν λευκές επιταγές, για την επόμενη ημέρα, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο, να λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ, στους πολίτες, να παρουσιάζουν συγκεκριμενες και εφαρμοσιμες προτάσεις και τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες τους.
-Αν τα πρώτα χρόνια της Μεταπολιτευσης, είχαν νόημα τα πλειοψηφικα εκλογικά συστήματα και οι αυτοδυναμες κυβερνησεις, λόγω των καθολικών αιτημάτων της εποχής, για την θεμελίωση της δημοκρατίας, την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους και την ένταξη στην ΕΕ, την τελευταία δεκαετία, αναπαράγουν και εντεινουν, τις παθογένειας του πολιτικού συστήματος, όπως ο Εθνικολαικισμος , οι πελατιακες σχέσεις και η κομματική κατάληψη και κατάχρηση του κράτους και της εκτεταμενης εμπλοκής του στην οικονομία, που συντηρεί και ενισχύει τα φαινόμενα της διαπλοκής και της διαφθοράς.
-Η ευκολία, που ο Συριζα, ξέχασε την βασικοτερη αρχή του, την απλή αναλογική, δεν απαλασει από τις μεγάλες ευθύνες, το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Απλά επιβεβαιώνει, την άποψη, ότι, όλο το πολιτικό φάσμα, πρωτίστως σκέφτεται μικροκομματικα και καιροσκοπικα.
-Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ του πολιτικού συστήματος, είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη, για την έξοδο της χώρας, από την κρίση.
-Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι το βασικό ηθικό , κοινωνικό και πολιτικό αίτημα της εποχής.
Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΊΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ
ΤΟΥΣ.
-ΤΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΡΙΑΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
-ΕΊΝΑΙ ΏΡΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΟΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΩΝ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΩΝ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου