Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ "ΔΙΚΤΥΟ ΕΓΝΑΤΙΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΑΙ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΒΛΕΠΙ...

1. Η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φερνει για ψηφιση το μνημονιο 3,το επαχθεστερο και αναξιοπρεπεστερο απο ολα και μαλιστα,ενω παρελαβε τη χωρα τον Ιανουαριο του 2015,σε πολυ καλυτερες δημοσιονομικες και αλλες συνθηκες,απ΄οτι αυτη βρισκοταν το 2008 και μετα.
2. Σε εξι μηνες καταφερε να ανατρεψει την προοπτικη εξοδου απο το
μνημονιο,τους ρυθμους θετικης αναπτυξης,την διαφαινομενη μειωση της ανεργιας,την πορεια,τελικα, μιας κανονικης-ευρωπαικης χωρας. Και ολα αυτα,ευρισκομενη στο πλεον φιλικο,κοινωνικο και πολιτικο,περιβαλλον που θα μπορουσε να περιμενει.

3. Η κυβερνηση,λοιπον,αποδεικνυεται ανικανη να διασφαλισει και τα ελαχιστα,ψευδεται συνειδητα εναντι ολων και απασχολειται αποκλειστικα με την αναπαραγωγη της ισχυος ενος κλειστου συστηματος εξουσιας.

4.Το ΠΑΣΟΚ και η λοιπη φιλοευρωπαικη αντιπολιτευση θα συμβαλλει,ακουσια,σε αυτο το παιγνιο;Η ψηφιση της συμφωνιας ειναι αναγκαια και μονοδρομος.Αλλα,περισσοτερο αναγκαια,ειναι η ορθη υλοποιηση της για την οποια η κυβερνηση δηλωνει,και το εχει αποδειξει στο εξαμηνο,οτι ουτε θελει,ουτε μπορει.


ΑΡΑ: ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ,ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΔΥΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Α) Τα δημοκρατικα,φιλοευρωπαικα κομματα συγκροτουν νεα κυβερνηση,μετα απο συναντηση των αρχηγων τους,με οριζοντα τετραετιας και προγραμμα διαμορφωμενο,για τα μειζονα ζητηματα,στη βαση της ευρωπαικης θεσμικοτητας.

Β) Συγκροτειται εθνικη ομαδα διαρκους διαπραγματευσης και ελεγχου της προοδου των μεταρρυθμισεων,με κεντρικη,θεματικη και γεωγραφικη αναφορα.
Αν,αυτες οι δυο εθνικες προυποθεσεις,δεν γινουν αποδεκτες απο την κυβερνηση,ας προχωρησει μονη της.Εμεις το καθηκον μας,το εχουμε κανει και εξακολουθουμε να το κανουμε.Ας κανουν και αυτοι το ελαχιστο!.Τερμα τα παιγνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου