Ολομέτωπη επίθεση προς τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζοντας μεταξύ των άλλων πως η κυβέρνηση έπεσε από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.
Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «σκοτεινή φυλακή» την Ευρωζώνη και σημείωσε ότι το δίλημμα που τίθεται είναι
«ευρώ ή δημοκρατία», με την ίδια να επιλέγει δημοκρατία.
«Κι αν το ερώτημα ήταν δραχμή ή δημοκρατία, πάλι δημοκρατία θα επέλεγα» επανέλαβε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.
Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «εκβιαστές οι δανειστές», καταλογίζοντάς τους ότι συγγράφουν κείμενα χωρίς διαβούλευση.
Όπως είπε, υιοθετεί απολύτως τις θέσεις με τις οποίες είχε εκλεγεί ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέρριψε ευθύνες στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, έκανε λόγο για επίθεση εναντίον της από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα και σημείωσε ότι θα τον καλούσε σε ντιμπέιτ, για να πει τι κέρδισε η χώρα από τη συμφωνία. «Οι πολίτες ζητούν εξηγήσεις. Τι πετύχαμε;», συμπλήρωσε.
Θεωρούσα ότι είχα μία ειλικρινή σχέση με τον κ. Τσίπρα, εξήγησε και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έπεσε, όταν ο τότε πρωθυπουργός άλλαξε τους υπουργούς που καταψήφισαν τη συμφωνία.
Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το χρέος και έκανε λόγο για αφαίμαξη των πολιτών, μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Όπως σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, ήταν η μόνη που δεν έθαβε δικογραφίες, απαντώντας στις κατηγορίες ότι ότι έβαλε «στο συρτάρι» ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για τα εξοπλιστικά.
Αναφερόμενη στη Λαϊκή Ενότητα, εξήγησε ότι δεν είναι ένα προσωποπαγές κόμμα, αλλά μία συλλογική προσπάθεια. Η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον κ. Παυλόπουλο, όπως και τον κ. Τσίπρα, όταν έχουν κάτι να πουν, να έχουν το θάρρος των λόγων τους και να το λένε επωνύμως και όχι μέσω κύκλων.
Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να εξηγήσει γιατί δεν διαβίβασε την επιστολή της στους ομολόγους του, ενώ την ίδια ώρα συνομιλούσε με ηγέτες της Ε.Ε. και άλλων κρατών.
Η κ. Κωνσταντοπούλου διευκρίνισε ότι προσπάθησε κατά τη διάρκεια της θητείας της να συγκροτήσει ένα νέο υπόδειγμα κοινοβουλευτικής λειτουργίας, με τη Βουλή να είναι ανοιχτή στην κοινωνία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου