Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Γεννηματά: Κακώς το ΠΑΣΟΚ έγινε ουρά της κυβέρνησης Σαμαρά

Την πεποίθηση πως η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας επανέλαβε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Οπως υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο λαός θα είναι αυτός που θα επιβάλλει τη συνεργασία και την κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ενώ τόνισε πως
το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα.
«Εμείς λέμε στον λαό, πρέπει να σχηματιστεί μία κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε εξειδικεύσει και να εφαρμόσει τη συμφωνία» είπε και συνέχισε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το επαχθέστερο μνημόνιο; Είναι κανείς που πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι στην επόμενη κυβέρνηση που θα το εφαρμόσει; Ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να μείνει άνετος και ωραίος στην αντιπολίτευση και να ρίχνει τα πυρά του».
«Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνδυάσει επιχειρηματικότητα και κοινωνικό κράτος», υπογράμμισε, εκτιμώντας πως «ο εναλλακτικός δρόμος που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά ο δρόμος για να αποφευχθεί το Grexit είναι ανηφορικός, υποστηρίζοντας πως η νέα κυβέρνηση χρειάζεται τη λαϊκή στήριξη.
Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη αλλαγής εκλογικού νόμου, ώστε να σταματήσει ο δεύτερος να δραπετεύει από τις ευθύνες του.
Οσον αφορά τα ακανθώδη ζητήματα της Παιδείας, της μετανάστευσης και του προσφυγικού, επεσήμανε πως οι χειρισμοί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν «καταστροφικοί».
«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει ξανά δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να έρχεσαι και να λες ότι θα συνεργαστούμε με τους δικούς σου όρους, πόσο μάλλον όταν με την πολιτική σου έχεις καταστρέψει τη χώρα. Όσο ποιο αδύναμοι είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο ποιο εύκολα θα συνεργαστούν. Ελπίζω να μην πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτη δύναμη. Διεκδικούμε την τρίτη δύναμη και πιστεύουμε ότι εμείς μπορούμε να γίνουμε καταλύτης για συνεργασία και σταθερότητα. Γιατί έχουμε από τη μία τη ΝΔ που έχει εμμονή με τον ιδιωτικό τομέα, και από την άλλη που τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει εμμονή με τον κρατισμό και έχει έρθει σε ρήξη με τις παραγωγικές δυνάμεις. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ κάνουμε μία σύνθεση μεταξύ του ιδιωτικού και του κρατικού».


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου