Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Βενιζέλος: Εμείς δεν θα «ξεψηφίσουμε» τις 100 δόσεις

Μπορεί μετά τις εκλογές να έχει επιλέξει τους χαμηλούς τόνους, όμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος "χτύπησε" την κατάλληλη στιγμή, μία ημέρα πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προαναγγέλλοντας την καταψήφιση της τροποποίησης των 100 δόσεων που η ίδια η κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε νομοθετήσει το Μάρτιο. 
Όπως υπενθυμίζουν οι στενοί συνεργάτες του σε άτυπο σημείωμα του γραφείου του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ήδη από τις 18 Μαρτίου 2015  κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ο Ευ. Βενιζέλος παρουσιάζοντας στη  Βουλή την ραγδαία επιδείνωση όλων των οικονομικών μεγεθών σε μόλις 50 μέρες της (πρώτης) κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προειδοποίησε  ότι το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει τις διατάξεις για τις 100 δόσεις, αλλά δεν πρόκειται να τις «ξεψηφίσει».
Συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε πει στις 18. 3.2015 στη Βουλή τα εξής : «Ακούστε και κρατήστε αυτό που θα σας πω. Εμείς ψηφίζουμε τις διατάξεις αυτές για τις 100 δόσεις, αλλά δεν πρόκειται να τις ξεψηφίσουμε αν έρθει η κυβέρνηση κάποια στιγμή υπό την πίεση των εταίρων να ζητήσει από τη Βουλή να ξεψηφίσει τις διατάξεις αυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου