Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Μύδροι Βενιζέλου για το νομοσχέδιο για τα κανάλια

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, για το νομοσχέδιο για τα κανάλια, εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή σημείωσε ότι
«Μας παρουσιάστηκε ένα «όχημα» διευκόλυνσης της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, ενώ περιμέναμε, βάσει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, ένα νομοσχέδιο που θα κάνει πάταγο».
Παράλληλα υποστήριξε ότι μια σειρά άρθρων και διατάξεων του νομοσχεδίου προσκρούουν στο Σύνταγμα ενώ επισήμανε ότι οι προωθούμενες διατάξεις αντί να αντιμετωπίσουν την διαπλοκή, επιχειρούν να εκθρέψουν «την νεοδιαπλοκή».
«Το νομοσχέδιο είναι ψευδεπίγραφο και ενώ εκπέμπει την ιαχή “μπροστά να φάμε την διαπλοκή”, στην ουσία διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθούν νέα τζάκια στον χώρο της ενημέρωσης που στηρίζονται σε άγνωστα επιχειρηματικά συμφέροντα και συναλλάσσονται με την κυβέρνηση χωρίς δυνατότητα ελέγχου» είπε ο κ. Βενιζέλος.
«Αρχή άνδρα δείκνυσι» συνέχισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να καταλήξει: «ο υπουργός, ο πρωθυπουργός και συνολικά η κυβέρνηση, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με τα ερωτήματα που έθεταν οι ίδιοι τα προηγούμενα χρόνια. Οι παλιοί, οι κακοί έχουν υποχωρήσει. Τώρα όμως είναι η νέα κυβέρνηση που φέρνει νομοσχέδιο που ενθαρρύνει τα συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου