Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Απορρίπτει ο Θεοδωράκης σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Κατηγορηματικά απέρριψε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα (Realnews) τα σενάρια συνεργασίας που θέλουν το Ποτάμι και το  ΠΑΣΟΚ να έρχονται ολοένα και πιο κοντά, σενάρια που φούντωσαν με την κοινή πρόταση των δύο
κομμάτων για ονομαστική ψηφοφορία στα προαπαιτούμενα του νέου Μνημονίου την περασμένη Παρασκευή.

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού απέκρουσε κάθε συζήτηση για ενδεχόμενη συνεργασία λέγοντας «Τα μετανοούντα κόμματα εξουσίας πρέπει να αποδείξουν ότι όντως μετανόησαν. Και εδώ αναφέρομαι και στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. 30 χρόνια κυβέρνησαν, ας σκεφθούν τα λάθη τους, ας αλλάξουν λίγο και τις επετηρίδες τους. Ποια συνεργασία αρνούμαστε; Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ λένε: «Νικήσαμε. Να έρθει το 4% να προστεθεί στο 6% να γίνουμε 10%». Στην πολιτική όμως το 6+4 μπορεί να κάνει 5 και όχι 10. Και τέλος πάντων να είναι πιο ταπεινοί γιατί πριν 7 μήνες τα ποσοστά ήταν αντίστροφα και μπορεί να ξαναγίνουν αντίστροφα.».

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα για τη συμμετοχή του Σπύρου Βούγια σε προσωρινή πενταμελής επιτροπή που θα επιδιώξει τον διάλογο κεντροδεξιών και κεντροαριστερών πολιτικών αλλά και τη διεύρυνση του κινήματος αλλά και την πιθανή ανάμειξη άλλων βαριών ονομάτων από άλλους πολιτικούς χώρους σ΄αυρή επεσήμανε ότι «οι πολίτες δεν είναι ιδιοκτησία των κομμάτων. Συζητάμε λοιπόν και με «βαριά ονόματα», όπως λέτε, γιατί έχουμε ανάγκη τις εξαιρέσεις του παλιού – αυτούς που τόλμησαν και συγκρούστηκαν» .  Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το Ποτάμι «από την σύσταση του μιλάει για μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς. Αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την εμπειρία του παλιού αλλά η σφραγίδα πρέπει να μπει από τα νέα μυαλά της πολιτικής». 

Τέλος όταν ερωτήθηκε ότι φαίνεται σαν να μην εμπιστεύεται την κυρία Γεννηματά και τον κ.Μειμαράκη αποκρίθηκε "πώς να τους εμπιστευτείς; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπορούσαν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο το 2014. Τους το ζητούσαμε επιμόνως και σιγοσφύριζαν αδιάφορα. Τώρα παρακαλούν να αλλάξει ο εκλογικός νόμος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου