Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Στο χρυσό παλάτι του Ερντογάν η Μέρκελ γεύεται ανατολίτικη φιλοξενία

Η Καγκελάριος έφτασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή, όπου την

υποδέχθηκε με τιμές ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αφού έκαναν μια μικρή βόλτα μπροστά στο Βόσπορο, μετά τις συνομιλίες τους οι Μέρκελ-Νταβούτογλου έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γερμανία ώστε να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση, επισημαίνοντας ότι η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία.

Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει ότι η Τουρκία αναμένει την επίσπευση της διαδικασίας ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα των ταξιδιών Τούρκων πολιτών στην ΕΕ χωρίς βίζα.
Απαντώντας, η καγκελάριος τόνισε πως η Γερμανία προτίθεται να βοηθήσει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. «Η Γερμανία είναι έτοιμη να ανοίξει φέτος το κεφάλαιο 17 και να κάνει προετοιμασίες για τα (κεφάλαια) 23 και 24. Μπορούμε να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες» ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ.
Επιπλέον ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαραίτητη τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία προκειμένου να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές.
Στη συνέχεια, η Ανγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο «παλάτι» του που έχει προκαλέσει σωρεία συζητήσεων για την πολυτέλειά του και είχαν συνομιλίες γραφει το iefimerida.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου