Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Τα μηνύματα εκπροσώπων των κομμάτων για την εθνική μας επέτειο

«Σήμερα είναι μέρα μνήμης περισυλλογής και μίμησης», δήλωσε ο Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.
«Μνήμης, γιατί πρέπει να τιμάμε τα θύματα του πολέμου 1940-41 που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την Ελλάδα, μίμησης όμως και
περισυλλογής, διότι αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας θα πρέπει όλοι μαζί οι Έλληνες, ενωμένοι, όπως και τότε καταφέραμε και νικήσαμε, θα μπορέσουμε να περάσουμε τις δυσκολίες. Ο ιπτάμενος σμηναγός μας έδωσε το μήνυμα της συνεννόησης, της ένωσης και όλοι μαζί με ψηλά το κεφάλι θα περάσουμε τις δυσκολίες», επεσήμανε.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Σαουλίδης τόνισε: «Ας τοποθετήσουμε ως φάρο στην πορεία μας προς το μέλλον αυτά τα χαρακτηριστικά που έκαναν το σύνολο της υφηλίου να μιλά για τους ήρωες που αγωνίζονται ως Έλληνες και είμαι βέβαιος πως στον σύγχρονο πόλεμο, αυτόν ενάντια στις ανισότητες και τις κοινωνικές αδικίες, θα μπορέσουμε να είμαστε νικητές».
Τη βεβαιότητα ότι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο θα τα καταφέρουν, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας«Όλοι οι Έλληνες τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας, που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι, πολεμώντας το φασισμό και το ναζισμό. Σήμερα, η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις και νέους κινδύνους, τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα κράτος σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό, με ισχυρή οικονομία και κοινωνικό πρόσωπο. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, μαζί, προσηλωμένοι στο στόχο θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι είναι αντίθετος με τις μαθητικές παρελάσεις και σημείωσε πως του άρεσε η σημερινή, επειδή δεν είχε τα κάγκελα του παρελθόντος. «Είχαμε μια πάρα πολύ ωραία παρέλαση σήμερα. Νομίζω ότι σε αυτή τη φάση που περνάμε, το να ανεβεί λίγο η αδρεναλίνη μας, ήταν μια πολύ καλή ένεση αισιοδοξίας για το πως πάμε. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη και να βγούμε μπροστά και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να έρθει ξανά το χαμόγελο στους Έλληνες», δήλωσε ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου