Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Χαστούκι στην κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ για τα μεταλλεία Χαλκιδικής

Την απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση της απόφασης Σκουρλέτη για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική σχολίασε ο υπεύθυνος της ΚΟ ΠΑΣΟΚ για θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Χαστούκι στην Κυβέρνηση και απόλυτη δικαίωση των αγώνων των 2.500 εργαζομένων στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, αποτελεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για ακύρωση της πρόσφατης απόφασης Σκουρλέτη, με την οποία σταμάτησαν αδικαιολόγητα οι εργασίες στις Σκουριές. Η εξυπηρέτηση της κομματικής πελατείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τίθεται πάνω από τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και πάνω από τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας.
Ο ορυκτός πλούτος αποτελεί ανεκτίμητη περιουσία του ελληνικού λαού και βασική πηγή τροφοδοσίας του εθνικού εισοδήματος και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας με προσέλκυση επενδύσεων και σεβασμό στο περιβάλλον, για να πάψει η χώρα να στηρίζεται σε δανεικά και δανειστές.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει θέσει την αξιοποίηση των Ορυκτών Πρώτων Υλών στη βάση του νέου Παραγωγικού Μοντέλου της χώρας. Είναι καιρός τις αυτονόητες αυτές αρχές, να τις αντιληφθούν και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου