Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ : Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ

Από το 2010 η Χώρα μας είναι σε Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής (Μνημόνιο).
Για να χρειάζεται όμως Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, πρέπει να έχει προηγηθεί ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ.
Πότε λοιπόν και από ποιούς έγινε ο Δημοσιονομικός Εκτροχιασμός?
Την απάντηση θα την δώσουν οι παρακάτω δύο Πίνακες.

Στον Πίνακα Α , φαίνεται Η ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της Ελληνικής Οικονομίας όταν ο Καραμανλής έγινε Πρωθυπουργός.
Στον Πίνακα Β, φαίνεται ξεκάθαρα ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ η Οικονομία META ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της Κυβέρνησης Καραμανλή
Η απλή σύγκριση ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ.
A. H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ: (Αποτελέσματα 31/12/2003):
1. Πρωτογενείς Δαπάνες ……………………=30 Δις Euro
2. Έλλειμμα Προϋπολογισμού ……………=3,3 % του ΑΕΠ
3. Πρωτογενές Έλλειμμα ……………………=0
4. Πρωτογενές Πλεόνασμα …………………=1,7 % του ΑΕΠ
5. Έλλειμμα Ισοζυγ. Τρεχ. Συναλλαγών.= 8,65 Δις (3,75% του ΑΕΠ)
6. Δημόσιο Χρέος ……………………………….=178 Δις (90% του ΑΕΠ)
Β. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: (Αποτελέσματα 31/12/2009):
1. Πρωτογενείς Δαπάνες ……………………=59 Δις (Αύξηση 96,66%)
2. Έλλειμμα Προϋπολογισμού…………….=15.6 % του ΑΕΠ (36 Δις -Αύξηση 372,7%)
3.Πρωτογενές Έλλειμμα …………………….=10,6 % του ΑΕΠ (24,5 Δις- Αύξηση = ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ)
4. Πρωτογενές Πλεόνασμα ……………….= 0
5. Έλλειμμα Ισοζυγίου Τρεχουσών (Εξωτερικών) Συναλλαγών ……. …… ……………………………………...=25,8 Δις (11,2% του ΑΕΠ – Αύξηση 198,36%)
6. Δημόσιο Χρέος …………………………..=299 Δις (129,7% του ΑΕΠ – Αύξηση σε Euro: 68,5%)
Οι παραπάνω ΤΡΑΓΙΚΟΙ Δημοσιονομικοί Δείκτες με τους οποίους μας «προίκισε» η Κυβέρνηση Καραμανλή, ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ.!!!!!!
Μόλις έγιναν γνωστά τα ΤΡΑΓΙΚΑ Δημοσιονομικά στοιχεία της Χώρας μας (τα οποία η Κυβέρνηση Καραμανλή έκρυβε με ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΙΕΣ από Έλληνες και Ξένους), άρχισαν να ανεβαίνουν τα spreads και φυσικά τα επιτόκια δανεισμού τα οποία έγιναν ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ και ουσιαστικά η Χώρα μας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ από τις Αγορές.
Για την κυβέρνηση Παπανδρέου (που ανέλαβε την διακυβέρνηση με την Οικονομία σε αυτή την ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση), υπήρχαν ΜΟΝΟ δύο επιλογές:
Α. Η προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης (και το Μνημόνιο),
Β. Η ΑΣΥΝΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, Η ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΏΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.
Όλα τα άλλα είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.!!!!
Έως σήμερα, δεν έχει παρουσιαστεί ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ Εναλλακτική Πρόταση. (Εκτός και εάν θεωρήσουμε "σοβαρές" τις προτάσεις του ... Βαρουφάκη, του Λαφαζάνη και κάποιων άλλων Γραφικών).
Για να αντιληφτούμε τις ΤΡΑΓΙΚΕΣ Συνέπειες που είχε στην Ελληνική Οικονομία και στη ζωή των Ελλήνων ΤΟ ΘΗΡΙΩΔΕΣ Έλλειμμα που μας «προίκισε» η Κυβέρνηση Καραμανλή και πόσο πιο ήπια θα ήταν η Δημοσιονομική Προσαρμογή εάν τα Ελλείμματα δεν ήταν ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ,
ας υποθέσουμε ότι το Συνολικό Έλλειμμα του 2009 ΔΕΝ ήταν ΤΟ ΘΗΡΙΩΔΕΣ 15,6% του ΑΕΠ (δηλαδή 36 Δις Ευρώ) και το Πρωτογενές Έλλειμμα 10,6% του ΑΕΠ ( 24,5 Δις Ευρώ),
αλλά το Συνολικό Έλλειμμα ήταν 11% του ΑΕΠ (25,38 Δις), δηλαδή ποσοστό διψήφιο όπως είχε «προβλέψει» ο κ. Προβόπουλος, λίγες ημέρες πριν από τις Εκλογές του Οκτωβρίου 2009 :
Εάν το Συνολικό Έλλειμμα του 2009 είχε διαμορφωθεί στο 11% του ΑΕΠ , το Πρωτογενές Έλλειμμα ΘΑ ΗΤΑΝ 13,88 Δις Ευρώ (6% του ΑΕΠ), και όχι 24,5 Δις Ευρώ που διαμορφώθηκε με το πραγματικό Συνολικό Έλλειμμα στο 15,6% του ΑΕΠ
Δεδομένου ότι την διετία 2010 – 2011 το Έλλειμμα ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 14,3 Δις € (6,2% του ΑΕΠ) , ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2011 και ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής !!!
Δεδομένου δε, ότι έως τότε οι Μισθοί και οι Συντάξεις είχαν από Ελάχιστη έως Μηδενική Μείωση, ο Ελληνικός Λαός θα είχε γλιτώσει από πολύ ΠΟΝΟ και από πολύ ΦΤΩΧΕΙΑ.!!!!
Παρά τις Φαντασιώσεις της κας Γεωργαντά, τις ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ Ψευτιές κάποιων Πολιτικών Απατεώνων και Απατεώνων της Πληροφόρησης (ΜΜΕ), καθώς και τη γνώμη κάποιων που είναι ΆΣΧΕΤΟΙ με το θέμα αλλά θεωρούν τον εαυτό τους «ειδήμονα» και το μόνο που τους καθοδηγεί είναι ΤΟ ΤΥΦΛΟ ΜΙΣΟΣ εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι :
Η Κυβέρνηση Καραμανλή, από τον πρώτο Χρόνο (με αποκορύφωμα τα δύο τελευταία) ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ χωρίς αντίστοιχη Αύξηση των Εσόδων, με αποτέλεσμα να δημιουργεί ΥΨΗΛΑ Ελλείμματα , με αποκορύφωμα το Έλλειμμα ΜΑΜΟΥΘ του 2009.
Τα Ελλείμματα τα κάλυπτε με Δάνεια από το Εξωτερικό και με αυτή την Αλόγιστη Πολιτική, σχεδόν ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ το Δημόσιο Χρέος μέσα σε 5,5 χρόνια.
Ισχυρίζονται κάποιοι, πως το Δημόσιο Χρέος αυξήθηκε επί Κυβέρνησης Καραμανλή , επειδή ΤΑΧΑΜΟΥ «αναγκαζόταν» να δανείζεται για να εξοφλεί Παλαιά Χρέη που είχε συνάψει ο …. Ανδρέας Παπανδρέου !!!!!!
Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτός ο ισχυρισμός μπορεί να πείσει μόνο Άσχετους ή Φανατικούς???? Ακόμη και οι πλέον αδαείς αντιλαμβάνονται πως : Χρέη που συνάπτονται με Αποκλειστικό Σκοπό την Εξόφληση παλαιών Χρεών, ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ.
Εάν μάλιστα τα νέα Δάνεια που αντικαθιστούν τα Παλαιά Δάνεια έχουν χαμηλότερο Επιτόκιο, προκύπτει όφελος γιατί Μειώνονται έτσι τα Χρηματοοικονομικά Έξοδα.
Ας αφήσουν λοιπόν τις Ψευτιές και τα Παραμύθια.
Χρειάζεται λοιπόν να είναι κάποιος ….. Μέγας Οικονομολόγος για να καταλάβει από τα παραπάνω Στοιχεία, ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή με την Καταστροφική Πολιτική της, μέσα σε 5,5 χρόνια «οδήγησε» τη Χώρα σε ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ, στη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ????
Εγώ νομίζω ότι χρειάζεται μόνο απλή Λογική και ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ . (Δηλαδή να μπορεί κάποιος να μοιράσει σε δύο γαϊδάρους άχυρο).!!!!!
Για τους «ξερόλες» που νομίζουν ότι ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ, ενώ στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ και επικαλούνται τις ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ της κυρίας Γεωργαλά και κάποιων Πολιτικών Απατεώνων περί "φουσκωμένων" Ελλειμμάτων του 2009, επισυνάπτω τα παρακάτω 


Ευκαιρία να τα μελετήσουν :
1) ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2009 και ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2010 – 2011. (ΠΗΓΗ : ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013. Σελίδα 16) – (Κυβέρνηση Σαμαρά)
http://www.alfavita.gr/…/isigitiki_ekthesi_proipologismou_2…
2) Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΡΡΊΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ" ΣΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
http://www.smartpost.gr/αποκλειστικό-η-έκθεση-του-ευρωπαϊκ…/

3).Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ = ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
https://www.youtube.com/watch?v=ICCnneiD7-I
4) Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΕΞΗΓΕΊ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΤΑ SPREADS TO 2010.
"https://www.youtube.com/watch?v=awlvPFa8v0U"
Αντιρρήσεις δέχομαι ευχαρίστως, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι αντιρρήσεις ΘΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΝΤΑΙ με συγκεκριμένα στοιχεία.

1 σχόλιο:

  1. επιτέλους κάποιος να πει τα πράγματα όπως είναι. ¨ολοι τα ρίχνουν στον Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή