Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Παράταση στις εκλογές ΝΔ λόγω της μαζικής συμμετοχής

Παράταση μιας ώρας έλαβαν οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας λόγω του μεγάλου αριθμού πολιτών που σπεύδουν να αναδείξουν τον νέο ηγέτη του κόμματος.
Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 200.000 πολίτες, ενώ πολλά εκλογικά κέντρα είναι κατάμεστα με επίδοξους ψηφοφόρους. Η διαδικασία κυλά από τις 7:00 πρωί ομαλά και
χωρίς τεχνικά προβλήματα.
Η συμμετοχή είναι άλλωστε το μεγάλο στοίχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση, όχι μόνο ώστε να έχει λαϊκή νομιμοποίηση ο νέος πρόεδρος, αλλά και ώστε να φανεί το έρεισμα της παράταξης στην κοινωνία.
Τα εκλογικά κέντρα ήταν κανονικά προγραμματισμένο να κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα, ενώ στις 21:00 αναμένονταν τα πρώτα αποτελέσματα. Παρά ταύτα, με δεδομένο το ισχυρό ενδεχόμενο παράτασης της ψηφοφορίας, το χρονοδιάγραμμα δεν αποκλείεται να αλλάξει.
Στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στάθηκαν στις δηλώσεις τους και οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πρόεδρος θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο όποιος υποψήφιος μπορέσει να συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων. Αν αυτό δεν συμβεί, οδηγούμαστε σε δεύτερο γύρο, όπου θα συμμετέχουν οι δύο υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την πρώτη Κυριακή.
Οι πολίτες που θέλουν να ψηφίσουν μπορούν να προσέλθουν σε ένα από τα 1.602 εκλογικά τμήματα ώστε να συμμετάσχουν, προσκομίζοντας απλώς την αστυνομική ταυτότητά, το δίπλωμα οδήγησης ή το διαβατήριό τους.
Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερου γύρου, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι έλαβαν μέρος στον πρώτο γύρο και χωρίς χρηματικό τίμημα.
Όλα τα εκλογικά κέντρα είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος (μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ), ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου