Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Βάζετε τώρα την Μέρκελ να μας μαλώσει;

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ στην συζήτηση για τα προαπαιτούμενα. 
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η ΝΔ δεν θα δώσει εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίζει μόνον ό,τι οφελεί την χώρα και όχι υφεσιακά
μέτρα.
Ενώ επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα που έσπευσε να υπερασπιστεί τους υπουργούς του για  τα Πόθεν Εσχες.       

Ο Τσίπρας ζήτησε βοήθεια από τους ευρωπαίους για να ψηφιστούν τα μέτρα»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την συνοδο κορυφής της Ε.Ε. για το προσφυγικό, ο κ. Μεϊμαράκης είπε : «Μάθαμε ότι έγιναν και άλλα, όχι μόνο αυτά που είπε. Μάθαμε ότι ζήτησε τη βοήθεια των Ευρωπαίων για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα»,  και διερωτήθηκε: «δεν είναι αυτό παρέμβαση;». Σχολίασε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας «κάνει σαν το παιδάκι που  φωνάζει τη μαμά για να μας κάνει "ντα". Βάζετε την κ. Μέρκελ, εσείς ο αντιμερκελιστής, να μας μαλώσει;», τόνισε.
«Στο πολυνομοσχέδιο εσείς συγκρούεστε με την πρώτη κυβέρνηση στις διατάξεις που έχετε για τις 100 δόσεις και τους ανασφάλιστους. Αλλα είχατε ψηφίσει τότε και άλλα τώρα.» ειπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης και διερωτήθηκε: «Πριν δεν κυβερνούσατε; Τι κάνατε; Διαπραγμάτευση; Η διαπραγμάτευση γινόταν με ωρομίσθιους
Στη συνέχεια κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έκανε τον Σεπτέμβριο τις εκλογές, «για να μην ενημερωθεί ο λαός για τα όσα είχε συμφωνήσει και ψηφίσει η κυβέρνησή του». 
«Ας μην κάνατε εκλογές αν τολμούσατε», είπε και πρόσθεσε: «υφαρπάξατε την ψήφο του λαού και αυτό δεν θα σας το συγχωρέσουμε ποτέ».

«Ο κ. Τσίπρας έγινε δικαστής»

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού στην υπόθεση των πόθεν έσχες υπουργών του, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας έγινε δικαστής. Μας είπε ότι όλοι είναι αθώοι. Πώς ενημερώθηκε για το πόθεν έσχες κι εμείς δεν μάθαμε τίποτα; Τις αποφάσεις θα τις βγάλουν έντιμοι δικαστές. Οχι η εκτελεστική εξουσία.» 

«Επικίνδυνη η επιστολή Κοτζιά για τα Σκόπια»

Αναφερόμενος στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών κ. Κοτζιά με την οποία ζητούσε προτάσεις από τα κόμματα για το ζήτημα των Σκοπίων ο πρόεδρος της ΝΔ την χαρακτήρισε «απίθανη, αφελή έως και επικίνδυνη» και υπενθύμισε: «Για εμάς ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια, όπως επικίνδυνα παιχνίδια είναι και οι συζητήσεις με την Τουρκία για κοινή φύλαξη των συνόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου