Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση... 100 δόσεων

Απαισιόδοξοι είναι οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη για το 2016, καθώς δεν βλέπουν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα μπορέσει να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς της με την τρόικα και την κοινωνία. Για την ακρίβεια στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι δεν είναι πλέον πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα οι δανειστές. Γιατί ο πρωθυπουργός το
έχει πάρει απόφαση και υποχωρεί αργά ή γρήγορα σε ότι του ζητούν. Και έχει πετύχει να έχει και μία πλειοψηφία ικανή να περνά τους νόμους του μνημονίου στη Βουλή.
Η απαισιοδοξία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στηρίζεται στο ασφυκτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία. Οι πολίτες έχουν γίνει διεκπεραιωτές υποθέσεων για τα ακίνητά τους, τα αυτοκίνητά τους, τη δουλειά τους, τις εισφορές τους, τις τράπεζες, το δημόσιο κοκ. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι χωρίς ανάπτυξη είναι θέμα χρόνου να σκάσει η βόμβα. Απλά δε μπορούν να προβλέψουν το που ακόμη. Αν θα είναι στα δημόσια έσοδα ή σε σκηνές που θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη από πλειστηριασμούς ακινήτων.
Οι ουρές στα ΑΤΜ έχουν γίνει ουρές στις εφορίες. Άλλοι για να καταθέσουν πινακίδες, άλλοι για να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, ρυθμίσεις κοκ. Είναι προφανές ότι όσο περνούν οι μήνες και αυξάνονται οι υποχρεώσεις τόσο θα δοκιμάζονται και οι αντοχές της κοινωνίας, της οικονομίας και της κυβέρνησης. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι αν υπάρξει κάποιο κραχ στα έσοδα δε θα την πληρώσει μόνο η κυβέρνηση, αλλά η χώρα ολόκληρη. “Και τότε να δούμε ποιος θα του φταίει του Αλέξη” επισημαίνουν οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά.
“Όσο ο κόσμος μένει στη ρύθμιση των 100 δόσεων η κυβέρνηση θα αντέχει. Αν ακούσετε πρόβλημα στη ρύθμιση να ξέρετε ότι θα ακολουθήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση” υποστηρίζουν τα στελέχη του κόμματος που έχουν επιφορτιστεί με το να παρακολουθούν την πορεία των οικονομικών μεγεθών. “Δόση- δόση θα πηγαίνει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα” είναι η δική τους θεωρία για τον... ορίζοντα των πολιτικών εξελίξεων.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι... αισιόδοξοι πως η κυβερνητική πλειοψηφία θα περάσει χωρίς απώλειες το ασφαλιστικό. Αντίθετα είναι επιφυλακτικοί για τους αγρότες, καθώς ο αγροτικός κόσμος έχει αποδείξει στο παρελθόν πως έχει τα μέσα και την αποφασιστικότητα να αγωνίζεται. Το κρίσιμο στοιχείο βέβαια είναι το τι θα κάνουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ. Αν θα επιλέξουν να ενωθούν σε ένα πλατύ μέτωπο με τους αγρότες που δεν πρόσκεινται στον Περισσό ή αν θα στήσουν τα δικά τους μπλόκα, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου