Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Στάχτη 5άστερο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι -Ενας νεκρός και 14 τραυματίες

Στις φλόγες τυλίχθηκε το ξενοδοχείο The Address Downtown στο Ντουμπάι, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις αρχές, είναι ένας νεκρός και 14 ελαφρά τραυματίες. 
Οι αρχές αναφέρουν πως ο θάνατος ενός ανθρώπου προήλθε από καρδιακή προσβολή
εξαιτίας του πανικού.
Οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να ελέγξουν τη φωτιά στο εσωτερικό αυτού, με την πυρκαγιά ωστόσο, να μαίνεται στο εξωτερικό. Πάντως οι εορτασμοί για το νέο έτος, έγιναν κανονικά, με χιλιάδες πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό του Ντουμπάι.
Το 5άστερο ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στο χώρο που φιλοξενούνται τα πυροτεχνήματα για το νέο έτος, ενώ δεν απέχει πολύ από το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, όπου θα φιλοξενηθούν οι εορτασμοί για την έλευση του 2016.
«Αναφέρθηκε μια πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Address Downtown. Οι αρχές βρίσκονται επί τόπου» ανέφερε μέσω του Twitter το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ντουμπάι.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, η φωτιά εκδηλώθηκε στον 20ο όροφο του κτιρίου, χωρίς ακόμα να είναι σαφής η αιτία. Η πυρκαγιά καλύπτει τουλάχιστον 20 ορόφους του 302 μέτρων ύψους του 5άστερου ξενοδοχείου. 
Για 14 ελαφρά τραυματίες κάνουν λόγο τα διεθνή Μέσα, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα. Το ειδικευμένο προσωπικό απομάκρυνε τους επισκέπτες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εγκλωβισμένοι.
Τα αραβικά μέσα αναφέρουν πως κατά 90% έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Το ξενοδοχείο έχει σχεδόν 200 δωμάτια και πάνω από 600 διαμερίσματα.
Τα τοπικά Μέσα αναφέρουν πως το ξενοδοχείο έχει εκκενωθεί, με τους επισκέπτες να μετακινούνται στο Dubai Mall.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου