Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Αδιέξοδο στη συνάντηση Τσίπρα με επιστημονικούς φορείς

Ολοκληρώθηκε χωρίς ειδήσεις και μετά από μιάμιση (1.30) ώρα η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Β. Αλεξανδρή και τον
πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Βλασταράκο.
Ο κ. Βλασταράκος εξερχόμενος της συνάντησης κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξαναδεί το νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για μεγάλες επιβαρύνσεις της τάξεως του 70%.
Ο κ. Στασινός σημείωσε ότι έγινε κατανοητό το πρόβλημα των υπερβολικών εισφορών αλλά όπως είπε «η κατανόηση από την επίλυση απέχουν πολύ». Για αυτό όπως είπε χαρακτηριστικά οι μηχανικοί θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις «για να βοηθήσουμε και την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση».
Από την πλευρά του ο κ. Αλεξανδρής χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «Πλήρως αναξιόπιστο» και «μη βιώσιμο».
Νωρίτερα και εντός της συνάντησης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατευτούν οι νέοι και οι πιο «αδύναμοι» επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες.
«Πρέπει να βρούμε λύσεις για τους πιο αδύναμους» είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας παράλληλα πως «όταν παίρνεις μέτρα για τη βιωσιμότητα του συστήματος, συνήθως είναι οριζόντια. Αλλά αυτό είναι λάθος πρακτική», συνέχισε υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι ούτως ώστε να στηριχθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και οι νέοι επιστήμονες.
Προηγουμένως ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκος, επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι στον κλάδο του έχει πάρει πλέον διαστάσεις το φαινόμενο της διαρροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου