Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Βενιζέλος: Αν επιμείνει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες, θα είναι ο τάφος της

Προειδοποίηση προς τη κυβέρνηση απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας μια πρόβλεψη: Αν η κυβέρνηση επιδιώξει να ολοκληρώσει την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών με τον τρόπο που το επιχειρεί, θα σκάψει τον πολιτικό της τάφο.

«Η διαδικασία αυτή των δήθεν αδειών, με βάση το νομοθέτημα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, δε θα ολοκληρωθεί ποτέ και αν επιδιώξετε την ολοκλήρωσή της αυτό θα είναι το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο και τελικά ο πολιτικός τάφος της Κυβέρνησής σας» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξήγησε την πρόβλεψή του περί «πολιτικού τέλους» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Οχι γιατί υπάρχουν προβλήματα πολιτικού λόγου και πολιτικής αντιδικίας, αλλά γιατί θα δείτε ανάγλυφα να προκύπτουν συμφέροντα, σκληρά, ανεξέλεγκτα, αδιαφανή. Και τότε θα δούμε ποιος είναι ποιος και τι έχουμε κάνει όλοι μας σε αυτόν τον τόπο».
Ο Ευ. Βενιζέλος περιέγραψε τις συνθήκες υπό τις οποίες επιχειρείται να περάσει το εν λόγω νομοθέτημα κάνοντας λόγο για «κρίση νομιμοποίησης» της κυβέρνησης για την οποία είπε ότι ασκεί «ωμή εξουσία».
Οπως τόνισε «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα μέτωπα, δεν υπάρχει οικονομική πολιτική, δεν υπάρχει στρατηγική διαπραγμάτευσης, δεν κλείνει η αξιολόγηση, η χώρα απειλείται πάλι με προβλήματα ρευστότητας και χρηματοδότησης, η κοινωνία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε γενικευμένη αναταραχή, το ασφαλιστικό, το αγροτικό είναι ζητήματα, που η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει». Σημείωσε δε ότι στο μεγαλύτερο τρέχον πρόβλημα, που είναι η διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών - δηλαδή το ζήτημα της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας της χώρας, το ζήτημα της ευρωπαϊκής υπόστασης και ταυτότητας της χώρας, «υπάρχει ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα, αδυναμία διατύπωσης μίας ολοκληρωμένης εθνικής θέσης, στην οποία θα έπρεπε να κληθούμε, να συστρατευθούμε κι εμείς και να βοηθήσουμε».
Ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «κενή περιεχομένου» πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία ορίζονταν ότι ο αριθμός των αδειών θα καθοριστεί δια νόμου και επανέλαβε ότι επρόκειτο για αντισυνταγματική διάταξη εκείνη που απεσύρθη και ανέθετε στον Υπουργό με υπουργική απόφαση να ρυθμίσει τον αριθμό των αδειών.
«Εγκλωβίστηκε η Κυβέρνηση στον δικό της φαύλο κύκλο, γιατί τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ούτε τον αριθμό των αδειών θα μπορέσει να προσδιορίσει, διότι ακόμη και ο νόμος αυτός ελέγχεται δικαστικά» επεσήμανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παρατήρησε ακόμη πως «στην εποχή μας, για να εκφράσεις πολιτικό λόγο ραδιοτηλεοπτικά, πρέπει να έχεις οικονομική ισχύ! Και ποιος έρχεται σ' επαφή με τα συμφέροντα και με τη διαπλοκή; Αυτός ο οποίος είναι πολιτικό θύμα των μέσων ενημέρωσης, επειδή τα μέσα ενημέρωσης ήταν μαζικά και δυναμικά αντιμνημονιακά τα προηγούμενα χρόνια ή αυτός που έγινε εκ του μηδενός Κυβέρνηση μέσα στο κλίμα της αντιμνημονιακής δημαγωγίας; Ποιος είναι αυτός που έχει επαφές και συναλλαγές, αυτός που υπερασπίζεται τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα ή αυτός που υπόσχεται άδειες;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου