Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Καβγάς με το κρυφτούλι της κυβέρνησης για το Ελληνικό

Έλαμψε εκ νέου δια της απουσίας του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Βουλή ο οποίος για δεύτερο συνεχή μήνα αρνείται να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για την αξιοποίηση του Ελληνικού που έχει υποβάλει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
«Είναι η έβδομη εβδομάδα μέσα σε δύο μήνες που ο υπουργός Οικονομικών δεν
έρχεται να απαντήσει. Δεν βλέπετε ότι φτύνει το Κοινοβούλιο» εξεμάνη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Είναι συνεχώς σε διαπραγματεύσεις. Δεν κάθεται» απάντησε η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου που κάλυψε τον υπουργό παρά τις αυστηρές συστάσεις που απεύθυνε προσφάτως προς τους «κοπανατζήδες» υπουργούς ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
«Δεν ξέρω αν κάθεται ή λιάζεται πάντως…» επανήλθε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
«Αφήστε τα αστειάκια αυτά. Θα σας κλείσω το μικρόφωνο» απάντησε η κυρία Χριστοδουλοπούλου και έθεσε ζήτημα αποβολής του από την αίθουσα σε περίπτωση που εκείνος επιμείνει.
Οι «απειλές» της πάντως δεν έκαμψαν τον βουλευτή
«Είστε το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Δεν θα καλύπτετε εσείς τους υπουργούς» επέμεινε εκείνος.
«Νομίζετε ότι εκθέτετε την κυβέρνηση και τον κ. Τσακαλώτο; Συμμετείχε έως την Παρασκευή σε πολύωρες διαπραγματεύσεις. Δεν ήρθε γιατί έχει πολλά καθήκοντα. Τι να κάνω να ζητήσω την βίαιη προσαγωγή του; » απάντησε η κυρία Χριστοδουλοπούλου και κάνοντας πράξη την «απειλή» της ζήτησε από τις υπηρεσίες να του κλείσουν το μικρόφωνο.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος συνέχισε όμως να διαμαρτύρεται και εκτός μικροφώνου.
«Νομίζει ότι τηλεθεατές είναι στα κάγκελα για να τον ακούσουν» είπε η αντιπρόεδρος με αποτέλεσμα να παρέμβει ο Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ) ζητώντας να μεταφέρει το ζήτημα της μη παρουσίας των υπουργών στην Διάσκεψη των Προέδρων.
«Αυτά να τα λέτε στις συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» ακούστηκε να λέει ο κ. Κωνσταντινόπουλος και κατηγόρησε την αντιπρόεδρο ότι είναι εκείνη υπεύθυνη για τη στάση που κρατά έναντι των υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου