Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Κατά κυβέρνησης και ΔΝΤ η Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την κυβέρνηση «για βία και αυταρχισμό» - «Πρώτη φορά υπάρχουν τέτοια μέτρα εις βάρος διαδηλωτών και φοβάμαι ότι αυτή η κατάσταση θα είναι μόνιμη», υπογράμμισε αναφερόμενη στο συλλαλητήριο των αγροτών

Στην αναντιστοιχία της κυβερνητικής πολιτικής με όσα έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ
απέδωσε τις μαζικές κινητοποιήσεις η κυρία Φώφη Γεννηματά καταδικάζοντας παράλληλα την κυβέρνηση «για βία και αυταρχισμό. Πρώτη φορά υπάρχουν τέτοια μέτρα εις βάρος διαδηλωτών και φοβάμαι ότι αυτή η κατάσταση θα είναι μόνιμη».

Παράλληλα απευθυνόμενη στους αγρότες τους είπε: «Μην επιτρέψετε να θαμπώσουν τα αιτήματά σας οι ελάχιστοι θερμοκέφαλοι. Θα είμαστε δίπλα σας αρκεί οι αγώνες σας να μην γίνονται εις βάρος των υπολοίπων συνανθρώπων μας που υποφέρουν. Ανοίξετε τους δρόμους πείτε όχι στην βία και τον αυταρχισμό».

Μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για το αγροτικό κάλεσε το υπουργείο Εργασίας να αποσύρει το ασφαλιστικό και να προσβάλει τους αγρότες. «Είναι στους δρόμους γιατί τους εξαπατήσατε. Με τη πολιτική σας υποθηκεύετε το μέλλον τους. Αντί συναίνεσης επιλέξατε την σύγκρουση, την συκοφάντηση και την επικοινωνιακή διαχείριση.  Τους αγρότες είχατε στο μυαλό σας όταν λέγατε ότι θα τα βάλετε με τους λίγους και ισχυρούς;».

Σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας


Επίσης, επισήμανε την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων προκειμένου να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να αποφύγει η χώρα το διαφαινόμενο αδιέξοδο ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική στο ΔΝΤ και τον Πολ Τόμσεν.

«Οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ επαναλήφθηκαν με τις πρόσφατες αναφορές του κ. Τόμσεν. Ο κ. Τόμσεν φέρει σοβαρή ευθύνη για το σχεδιασμό και τα λάθη του προγράμματος και τις οδυνηρές συνέπειες που επέφερε στην χώρα μας. Συμφωνώ στην ανάγκη τολμηρών μεταρρυθμίσεων αλλά το ΔΝΤ πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να μπει τέλος στις αδιέξοδες πολιτικές και αυτό αφορά και τις σημερινές διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης» είπε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενη δε προς την ΝΔ σημείωσε «πρέπει να ξεκαθαρίσετε αν θέλετε εκλογές ή να μετέχετε σε κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Θα μετέχετε ή θέλετε εν μέσω κρίσης να είστε στην γωνία της αντιπολίτευσης και να πετάτε πέτρες; Η στρατηγική του ώριμου φρούτου έβλαψε την χώρα. Η κοινωνία να πρέπει να μείνει  ενωμένη»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου