Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ξαναχτύπησε ο Κουρουμπλής: Νταχάου η Ειδομένη αλλά τα Διαβατά...Χίλτον

ksanaxtupise-o-kouroumplis-ntaxaou-i-eidomeni-alla-ta-diabataxiltonΝταχάου η Ειδομένη αλλά τα Διαβατά τα κάναμε... Χίλτον σε 12 μέρες δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Τι είπε για τους τούρκους ελεγκτές στα νησιά.  

Θα περιοριστεί η εθνική μας κυριαρχία;   

« Αν βρεθεί ένας τούρκος ελεγκτής σε ελληνικό νησί που θα περιοριστεί η εθνική κυριαρχία; 'Ελεος» αναφώνησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής όταν ρωτήθηκε για τη συμφωνία με την Τουρκία που προβλέπει ,όπως του επισημάνθηκε παρουσία τούρκων στα ελληνικά νησιά αλλά όχι και ελλήνων στα τουρκικά παράλια. 
Ο υπουργός δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσει πως θα πάνε και έλληνες παρατηρητές στα παράλια της γείτονος, προκειμένου να ελέγχεται κι από την Ελλάδα η διαδικασία.
Στο επίμονο ερώτημα ο κ. Κουρουμπλής αντέτεινε « εμείς έχουμε το πρόβλημα, εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε σε δύσκολη θέση. Η Τουρκία δεν δέχεται πίεση από μας».
Κλείνοντας τη σχετική συζήτηση είπε « αν χρειαστεί θα πάνε».
Για το θέμα Μουζάλα- Καμμένου ο υπουργός είπε ότι και οι δύο « προσφέρουν πολλά και είναι απαραίτητοι στην κυβέρνηση».
      
Ρωτήθηκε και για τον χαρακτηρισμό της Ειδομένης ως Νταχάου 
«Το Νταχάου ήταν παρομοίαση, από τους περισσότερους ξέρω πολύ καλύτερα ελληνικά, να με καλέσουν και να που τι εννοούν που με κατηγορούν για λαϊκισμό» είπε.
Σχετικά με τις κατηγορίες πως η κυβέρνηση απουσιάζει από την περιοχή ο κύριος Κουρουμπλής τόνισε πως «στην Ειδομένη υπάρχουν 300 αστυνομικοί στη βάρδια, υπάρχει το ΚΕΛΠΝΟ σε 24ωρη βάση και από αύριο το Ιπποκράτειο θα κάνει μαντού. Η Ειδομένη είναι άτυπο κέντρο. Τις επικρίσεις να τις λεμε στη Ευρώπη. Η Ειδομένη είναι η ντροπή των ευρωλιγούριδων που καταγελούν την Ελλάδα.


Η Ελλάδα προσφέρει τροφή και περίθαλψη απλώς το περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο» υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε σημειώνοντας «στα Διαβατά ο στρατός σε 12 μέρες έδωσε ένα Χίλτον, σε 12 μέρες εξασφάλισε αξιοπρεπέστατες συνθήκες διαβίωσης».

 «Καμμένος και Μουζάλας εργάζονται πολύ σκληρά για τη χώρα και είναι και οι 2 απαραίτητοι στην κυβέρνηση».

Για την παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα μας ο κύριος Κουρουμπλής ανέφερε: «αν είχε αρνηθεί η Ελλάδα να έρθει το ΝΑΤΟ θα έλεγαν ότι φταιει η Ελλάδα για τη μη ύπαρξη συμφωνίας. Υπάρχει σύστημα στην Ευρώπη που προσπαθεί να χρεώσει στην Αθήνα τις ευθύνες του προσφυγικού». 
Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ο πιο ασφαλής χώρα της Ευρώπης κι αυτό είναι έργο της κυβέρνησης. 
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Κουρουμπλής υπογράμμισε πως «του χρόνου τέτοιο καιρό οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα κυβερνούν τη χώρα για πολύ καιρό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου