Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Μιχάλης Τζελέπης : Η Ντροπή της Ευρώπης - Ειδομένη

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης επισκέφτηκε το Σάββατο 12-3-2016 τον καταυλισμό των προσφύγων και των μεταναστών στην Ειδομένη και τα hotspot της Νέας Καβάλας και Χέρσου, μαζί με άλλους δύο Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: τον κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον κ. Γιώργο Αρβανιτίδη.



Ειδικότερα, ο κ. Τζελέπης στην προγραμματισμένη συνάντηση συνομίλησε με τους πρόσφυγες, μετανάστες και κατοίκους της περιοχής και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και στην πορεία συναντήθηκε με τους Δημάρχους Κιλκίς και Παιανίας και κατέγραψε τα προβλήματα και τις ανάγκες των ανθρώπων της περιοχής. Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει πρωτίστως στην Πρόεδρο της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Φώφη Γεννηματά, και σε δεύτερο επίπεδο θα αιτηθεί να μεταφερθούν στη Σύνοδο της 17ης και 18ηςΜαρτίου προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση για την μετεγκατάσταση των 160.000 προσφύγων.
Ο Βουλευτής τόνισε χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα είναι βαθύ και πολυεπίπεδο. Οφείλουμε όλοι μαζί από κοινού να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα 160.000 ανθρώπινων ψυχών που προσπαθούν να βρουν καταφύγιο δεξιά και αριστερά. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά της Ευρώπης βάλτωσε στα κέντρα του Κιλκίς που επισκέφθηκα και την ντροπή αυτή δυστυχώς δεν την ξεπλένει ούτε η συνεχόμενη βροχή των τελευταίων ημερώνΗ έλλειψη συντονισμού από την πλευρά της Πολιτείας ήταν εμφανής και η Κυβέρνηση επιτέλους οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να καταρτίσει ένα συνολικό, επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στη χώρα μας».

img 0086

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου