Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ- Ανοίγματα σε όλο το φάσμα και ανανέωση

Διάλογο και διαύλους επικοινωνίας με ένα ευρύ κοινωνικό πλαίσιο επιδιώκει ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΤροφή για την πιο πρόσφατη ένταση έδωσε η αύξηση του αριθμού των συνέδρων, την οποία έσπευσαν να καταγγείλουν με επιστολή τους δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, κρίνοντας ότι αλλοιώνει τη σύνθεση και τη φιλοσοφία του Συνεδρίου.

Οπως αναφέρουν οι υπογράφοντες, ανάμεσα στους οποίους φιγουράρουν ονόματα που διακρίθηκαν προεκλογικά στη στήριξη άλλων υποψηφίων, πλην του τελικού νικητή, στη σχετική επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «με την παράνομη - αυθαίρετη ερμηνεία του καταστατικού, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης, θα εκλεγούν παραπάνω 803 σύνεδροι, αλλοιώνοντας τη σύνθεση του Συνεδρίου, άρα και τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα του 10ου Συνεδρίου μας».
Με τη διαδικασία που ακολουθείται, προσθέτει η επιστολή, πενταπλασιάζονται οι σύνεδροι που προέρχονται από το Λεκανοπέδιο Αττικής με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ανισότητα έναντι της περιφέρειας.
Αντίδραση
«Ψηφίζουν περισσότεροι, εκλέγονται περισσότεροι», αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του κόμματος που ήρθε ως απάντηση στις ενστάσεις, με την επισήμανση ότι πρόκειται για διαδικασία «απολύτως σύμφωνη με το καταστατικό». Επίσης ότι «για πρώτη φορά ο αριθμός των εκλεγμένων συνέδρων θα είναι ίδιος με τον αριθμό των ex officio, ενώ έχει γίνει σύμφωνα με το καταστατικό επανέλεγχος και επικαιροποίηση των τελευταίων».
Στην πραγματικότητα ωστόσο, όπως σχολιάζουν στελέχη διαφόρων τάσεων στη Συγγρού, πρόκειται για αντίδραση στη συντονισμένη προσπάθεια της νέας ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανανέωση της λαβωμένης από διαδοχικές ήττες παράταξης.
Αυτή την ανανέωση όσο και το πολυσυζητημένο «άνοιγμα» υπηρετεί και το φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία, επιχειρώντας να ανοίξει διάλογο και διαύλους επικοινωνίας με υποστηρικτές της αλλά και μη μέλη της.
Το πρόγραμμα με τίτλο «Συμμετέχω στη Νέα Δημοκρατία - Το άνοιγμα στην κοινωνία» θα ενεργοποιηθεί άμεσα υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, εν όψει του Συνεδρίου. Μάλιστα, η ημερομηνία λήξης του θα ξεπερνά το Συνέδριο, ώστε να λειτουργήσει ως μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, με κεντρικό άξονα το Διαδίκτυο. Την επικοινωνιακή υποστήριξη αναμένεται να έχει η ομάδα των κοινωνικών δικτύων.
Ως βασικοί στόχοι του προγράμματος προβάλλονται: η ενεργοποίηση του διαλόγου με την κοινωνία, η διεύρυνση του ακροατηρίου της ΝΔ, η συμμετοχή εθελοντών στο κόμμα, η δημιουργία δεξαμενής νέων στελεχών όπως και η δημιουργία διευρυμένης θεματολογίας με ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία στα χνάρια της πρόσκλησης Χατζηδάκη για συμβολή στο πρόγραμμα και πολιτών εκτός ΝΔ. Το κάλεσμα απευθύνεται σε ανθρώπους από διάφορους τομείς με κεντρικό σύνθημα «Συμμετέχουμε, Συζητάμε, Συνδιαμορφώνουμε».
Ερώτηση
Στο μεταξύ, μία μέρα πριν από την πολυαναμενόμενη συζήτηση στη Βουλή, ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για «αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης».
Η ερώτηση αφορά στην επίθεση που εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη στον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου