Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Τσίπρας και Σταθάκης έσκισαν τη γάτα της ανάπτυξης

O Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε τα εξής αναφορικά με τη χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ 200-2013 και τον αναπτυξιακό νόμο:
«Είναι ξεκάθαρο πλέον, τόσο από τις δηλώσεις αξιωματούχων της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής – με κορυφαία την ίδια την Επίτροπο κα Κορίνα Κρέτσου στην πρόσφατη συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» – όσο και από τα μισόλογα των κυβερνητικών στελεχών, πως θα χρειαστούν κονδύλια ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για τη χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013, τα οποία δεν ολοκληρώθηκαν έως 31/12/2015. Η επιλογή του αρμόδιου Υπουργού κ. Γ. Σταθάκη να μην απαντά στις σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που επανειλημμένα έχω καταθέσει – με πιο πρόσφατη αυτή που αφορά στα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013 κάτω των 5 εκ.ευρώ – μας οδηγεί στην εκτίμηση πως το ύψος των σχετικών κονδυλίων θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Από πού θα αντλήσει τα κονδύλια αυτά ο κ. Σταθάκης, όταν ολόκληρο το ΠΔΕ ανέρχεται στα 750 εκ. ευρώ το χρόνο;
Ο αναπτυξιακός νόμος, δεκατρείς μήνες και δέκα εξαγγελίες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Σταθάκη, είναι ακόμη «χαμένος στη διαβούλευση», χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση, ψήφιση, εφαρμογή του. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας αφανίζονται και οι μεγάλες επενδύσεις φεύγουν κυνηγημένες.
Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σταθάκης «έσκισαν τη γάτα» της ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου