Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Μιχάλης Τζελέπης - Βουλευτής ΠΑΣΟΚ : Επίκαιρη Ερώτηση για τις ανακτήσεις αγροτικών ενισχύσεων

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης έφερε στην Βουλή το ζήτημα «των ανακτήσεων των αγροτικών ενισχύσεων», μέσω της υπ’ αριθμόν Α.Π.: 689/21-3-2016 Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής στην Επίκαιρη Ερώτησή του υπογραμμίζει ότι: «Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε στην

Ολομέλεια της Παρασκευής της 19-3-2016, στη συζήτηση των Επίκαιρων Ερωτήσεων την ανακοίνωσή σας ότι θα προβείτε στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την είσπραξη των ανακτήσεων από το λεγόμενο «πακέτο Χατζηγάκη>>. Θα ήθελα μόνο να σας υπενθυμίσω τις δηλώσεις σας στην Ολομέλεια της 1-2-2015: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: «Εγώ επαναλαμβάνω και πάλι αυτά που έχω πει. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η διαδικασία επανείσπραξης από αγρότες, μέσω των ανακτήσεων, να γίνει όσο είμαι εγώ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Τζελέπης ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει τους λόγους της μεταστροφής αυτής, δηλαδή, από τη μία πλευρά τον Δεκέμβριο του 2015 να δήλωνει από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ότι «δεν θα εφαρμόσει την τροπολογία για την επανείσπραξη ανακτήσεων αγροτικών ενισχύσεων», ενώ από την άλλη πλευρά, σήμερα, Μάρτιο μήνα, να ανακοινώνει την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την είσπραξη των ανακτήσεων. Τέλος, ο Βουλευτής αιτήθηκε από τον Υπουργό να του γνωστοποιήσει εάν μεταξύ των προθέσεων του Υπουργού είναι η ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων πριν από την έκδοση της εν λόγω ΚΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου