Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Δημιουργείται κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια - Στα "κάγκελα" οι κάτοικοι

Την απόφαση να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο παλαιό στρατόπεδο "Βογιατζόγλου", στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως πήρε η κυβέρνηση.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του στρατού βρέθηκε στο στρατόπεδο προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής, με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη να σπεύδει στο σημείο για να διαμαρτυρηθεί.
"Ενημερωθήκαμε ξαφνικά σήμερα ότι κλιμάκιο του στρατού βρέθηκε στο στρατόπεδο στα Λαγκαδίκια. Αυτό αποτελεί μια μονομερή ενέργεια και πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε για αυτό. Δεν μπορεί να δημιουργείται ένα κέντρο φιλοξενίας χωρίς να είναι ενήμερη η τοπική κοινωνία. Δεν έχουμε ιδέα ποιος θα είναι αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενηθεί, αν θα είναι ανοιχτού ή κλειστού τύπου. Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Καμία ενημέρωση", 
Στην περιοχή επικρατεί αναστάτωση με τους κατοίκους να εκφράζουν την έντονη αντίδραση τους για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο στρατόπεδο στα Λαγκαδίκια.
Όπως ανέφερε στο thestival.gr, ο δήμαρχος Λαγκαδά οι κάτοικοι νοιώθουν αδικημένοι, καθώς τη δεκαετία του 1990, ο ίδιος χώρος είχε χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία παλιννοστούντων.
Παράλληλα όπως τόνισε ο κ. Καραγιάννης το στρατόπεδο "Βογιατζόγλου", βρίσκεται κοντά σε νηπιαγωγείο, δίπλα σε σπίτια ενώ υπάρχει και πρόβλημα με την υδροδότηση του χωριού.
"Εισέβαλλαν στο χώρο με το έτσι θέλω. Θα υπάρξει πρόβλημα τόσο με την αναλογικότητα του πληθυσμού, όσο και με την υδροδότηση και την ασφάλεια. Είναι να απορεί κανείς πως επιλέχθηκε αυτός ο χώρος που βρίσκεται εκτός εθνικής οδού, μακριά από τα σύνορα και μακριά από τον άξονα της Ειδομένης", δήλωσε στο thestival.gr, δήμαρχος Λαγκαδά.
Στις 17.00 έχει συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Λαγκαδά, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του δήμου.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου