Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Βενιζέλος: Οπισθοχώρηση της χώρας σε όλα τα μέτωπα

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση εφ'όλης της ύλης με άξονα τοπροσφυγικό εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.
Προειδοποίησε μάλιστα το Μαξίμου να μην κάνει το τραγικό λάθος στην διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση και νομίσει ότι παίρνει οφέλη για το
ασφαλιστικό εις βάρος του προσφυγικού.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι ηκυβέρνηση βρίσκεται σε απόγνωση. «Εμείς δεν είχαμε φτάσει ποτέ στο σημείο να συνδέσουμε εθνικά θέματα με την κρίση» είπε και χρέωσε στους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι έχουν συνδέσει το προσφυγικό με το χρέος και την διαπραγμάτευση.
Ενέταξε εξάλλου την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα μεγάλα σφάλματα της ελληνικής πλευράς καθώς όπως είπε επιτρέψαμε στο ΝΑΤΟ να έρθει στο Αιγαίο χωρίς να υπάρχει «επιχειρησιακό πρόγραμμα» με αποτέλεσμα η Τουρκία να επαναφέρει τις διεκδικήσεις θέτοντας εκ νέου θέματα αποστρατικοποιημένων ζωνών.
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε γενικότερα για οπισθοχώρηση της χώρας σε όλα τα μέτωπα. «Έχει κάποια σχέση ο Μάρτιος του 2016 με την εικόνα που επικρατούσε τον Νοέμβριο- Δεκέμβριο του 2015 παρά το κλίμα ανασφάλειας λόγω της προεδρικής εκλογής;» διερωτήθηκε και χαρακτήρισε «γεφύρι της Άρτας» την αξιολόγηση.
Υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση παραμένει ανοικτή διότι υπάρχουν εκκρεμότητες με το ασφαλιστικό το δημοσιονομικό και τις μεταρρυθμίσεις.
Προς επίρρωσιν των λεγομένων του ανέφερε ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έπειτα από παλινωδίες προχωρά τον φάκελο του ΟΛΠ αφήνει αναξιοποίητη την επένδυση στο Ελληνικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου