Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Διπλωματικό θρίλερ με τα Σκόπια -Γερμανός πρώην υπουργός πίσω απο το φυλλάδιο στην Ειδομένη;

Διπλωματικό θρίλερ με τα Σκόπια -Γερμανός πρώην υπουργός πίσω απο το φυλλάδιο στην Ειδομένη;- Μυστηριώδες δημοσίευμα της εφημερίδας BILD για το ποιός μπορεί να κρύβεται πίσω από το φυλλάδιο που μοιράστηκε στους πρόσφυγες
- Σύμφωνα με την Bild, στην κάτω δεξιά γωνία του φυλλαδίου υπάρχει η υπογραφή «Kommando Norbert Blüm»
- Βάζουν wi-fi στην Ειδομένη για να ενημερώνονται οι
πρόσφυγες...

Hπαράνοια που ζούμε όλοι τα τελευταία 24ωρα στην Ειδομένη συνεχίζεται και περιπλέκεται ακόμα περισσότερο με τους πρόσφυγες να είναι πιόνια σε ένα παιχνίδι που παίζουν πολλοί στην πλάτη τους και είναι άγνωστη ακόμα η κατάληξή του. Το τελευταίο κεφάλαιο σε αυτό το νοσηρό παιχνίδι έχει πρωταγωνιστή έναν πρώην υπουργό της Γερμανίας ο οποίος σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild μπορεί να βρίσκεται πίσω από το φυλλάδιο που ξεσήκωσε τους πρόσφυγες και τους ώθησε να περάσουν μέσα από χειμμάρους τα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων.
Σύμφωνα με την Bild, στην κάτω δεξιά γωνία του φυλλαδίου υπάρχει η υπογραφή «Kommando Norbert Blüm» αλλά και πάλι η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι μάλλον απίθανο να βρίσκεται ο Γερμανός πολιτικός πίσω από το φυλλάδιο.
Αναφέρει: «Ότι ο ίδιος ο Blum έχει εμπλακεί στο σχεδιασμό της δράσης, μπορεί να αποκλειστεί με μεγάλη πιθανότητα».
Μια τρύπα στο νερό δηλαδή, ή γράφουμε κάτι για να το γράψουμε. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Νόρμπερτ Μπλούμ πρώην υπουργός Εργασίας Χέλμουτ Κολ βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο στην Ειδομένη. Είναι 81 ετών και διανυκτέρευσε μαζί με τους πρόσφυγες μέσα στις σκηνές για να δείξει την συμπαράστασή του.
«Δεν υπάρχει εκ των προτέρων συμφωνία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών. Αν υπάρξει αίτημα από την πΓΔΜ για επανεισδοχή τους, θα την εξετάσουμε» δήλωσε o εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό Γ. Κυρίτσης, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ότι η Αθήνα βρισκόταν πίσω από την απόφαση των μεταναστών για την είσοδό τους στην ΠΓΔΜ, τονίζοντας: «Η κυβέρνηση ούτε ενθαρρύνει, ούτε διευκολύνει, παίζει αποτρεπτικό ρόλο, απορρίπτουμε αυτές τις κατηγορίες».
«Το να στέλνεις ανθρώπους να περάσουν ποτάμια και χειμάρρους δεν είναι καλή, ιδέα όταν είχαν πεθάνει νωρίτερα άνθρωποι στη Γευγελή» είπε ενώ συμπλήρωσε, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής, πως τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να αναλάβουν να φιλοξενήσουν μετανάστες αναλογικά. Για την φιλοξενία των προσφύγων στην Ειδομένη, σημείωσε: «Θεωρείτε ότι μάς περιποιεί τιμή αυτή η εικόνα; Προτεραιότητά μας είναι να μεταφερθούν σε κέντρα οργανωμένης φιλοξενίας». O κ. Κυρίτσης ανακοίνωσε ότι θα στηθεί σύστημα Wi-Fi στην Ειδομένη, προσφορά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ώστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να ανοίγουν τη νέα αραβόφωνη σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την αξιόπιστη ενημέρωσή τους.
Πρώτα κάποιοι, οι πληροφορίες λένε παράτυποι οικονομικοί μετανάστες, μοίρασαν φυλλάδια και ξεσήκωσαν, ουσιαστικά λέγοντάς τους ψέμματα, εκατοντάδες πρόσφυγες και ύστερα έρχονται οι Σκοπιανοί που δεν επιθυμούν ούτε μιας ημέρας παραμονή των προσφύγων στο έδαφός τους.
Μετά τη συγκλονιστική τους πορεία των περίπου 8 χιλιομέτρων μέσα από λασπωμένα μονοπάτια και χειμάρρους περίπου 700 πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια σε ένα σημείο όπου δεν υπήρχε φράκτης.
Ως τη νύχτα, μεγάλες ομάδες προσφύγων όλων των ηλικιών, υπήρχαν από βρέφη ως υπερήλικες, περνούσαν το σημείο του χειμάρρου όπου τα νερά ήταν χαμηλά και έβγαιναν στην πλευρά των Σκοπίων.
Παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία και εθελοντές ενημέρωναν ότι τα σύνορα είναι κλειστά και πως δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, εκείνοι σαν υπνωτισμένοι συνέχιζαν. Απο το newsit.gr 
e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου