Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος καλώντας υπουργούς και βουλευτές της συμπολίτευσης να «σταματήσουν να κουνούν το φιλοκατήγορο δαχτυλάκι τους».
Ο ίδιος εκτίμησε ότι «Ο λαϊκισμός πεθαίνει. Ξεψυχάει. Η ανόρθωση της χώρας προϋποθέτει τον λάκκο του να σκάψει ο ίδιος ο λαός. Αυτή θα είναι η λύτρωση» ενώ σε άλλο σημείο είπε «Αντιπολιτευόμαστε μια κυβέρνηση
που εμπορεύεται την εικόνα του εαυτού της ως κατατρεγμένου, ευτελιζομενη και ευτελίζοντας τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Και, ενώ κάθε μήνας που περνάει αυξάνεται σε δις ευρώ ο λογαριασμός για τον πολίτη, όπως πχ στο ασφαλιστικό που ξεκίνησαν το φθινόπωρο από το μηδέν περικοπές και τώρα οι ίδιοι λένε πως θα περικόψουν και κύριες συντάξεις, αυτοί μιλούν για υπερήφανη διαπραγμάτευση».
« Να το πούμε καθαρά: αν μετά από όλα αυτά, έστω και ένας Έλληνας πολίτης, πέραν μελών και στελεχών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιμένει να πιστεύει τα περί υπερήφανης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, τότε το μήνυμα που στέλνει αυτός ο πολίτης στους πολιτικούς είναι, πως στην Ελλάδα σταδιοδρομεί στην πολιτική μόνο αυτός που κοροϊδεύει κι όχι αυτός που παλεύει για τη χώρα και τους ανθρώπους» πρόσθεσε.
Πάντως, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι « Εμείς ως ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούμε τα δάνειά μας με το 60% της κρατικής χρηματοδότησης. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που ζήτησε έλεγχο από διεθνείς ελεγκτικούς οίκους και απέστειλε τα πορίσματα στη Δικαιοσύνη. Στο τελευταίο μάλιστα συνέδριό μας παρουσιάστηκαν τα πορίσματα του ελέγχου. Κι εγώ προσωπικά, όπως και όλοι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επί 16 χρόνια πληρώνουμε 850 ευρώ μηνιαίως συνδρομή. Και οι δαπάνες του κόμματος για τις περιοδείες μας για το κόμμα μας, δεν ξεπερνούν τις συνδρομές μας τριών μηνών. Συνεπώς, έχουμε δικαίωμα να μιλάμε. Έχουμε πρόσωπο. Σας κοιτάμε με το θάρρος της εντιμότητας και σας ρωτάμε αν κάνατε εσεις το ίδιο. Ή αν δανειοδοτηθήκατε το 2013 ή το 2014 ή το 2015».
«Θέση αρχής πρέπει να είναι για όλες και όλους μας: χτυπάμε τη διαφθορά, δεν κάνουμε όμως πολιτικά παιχνίδια σπιλώνοντας αντιπάλους. Δεν χτυπάμε ηθικά τους αντιπάλους μας, για λόγους πολιτικής κερδοσκοπίας. Χτυπάμε εκεί που πρέπει, χτυπάμε εκεί που υπάρχει σκάνδαλο, δεν χτυπάμε στο ψαχνό» είπε για να επισημάνει «Εμείς παραπέμψαμε τον Άκη με το πόρισμα της προανακριτικής του 2011. Αλλά δεν δεχθήκαμε τις κατηγορίες εναντίον στελεχών μας, όπως της ΝΔ εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου ή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ήδη διαμορφώνουν τη δική τους «πινακοθήκη των κατηγορουμένων», εναντίον του κόμματός μας συνολικά. Και για να αποδείξω οτι δεν μιλώ εκ του πονηρού, σας δηλώνω πως συγκινήθηκα από τον επικήδειο που εκφώνησε ο Κ.Καραμανλής στην κηδεία του Γιάννη Αγγέλου. Και μια και το αναφέρω, έχετε αναρωτηθεί τι απέγιναν οι δίκες για το Βατοπέδι;».
«Πάντως πολύ συχνά πάμε στην Παλαιά Βουλή, όπου εξακοντίζονταν οι «κατηγορίες»: «κλέφτη» κλέφτη στη φυλακή», εναντίον του Ελευθερίου Βενιζέλου, από τους βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος το 1932. Τώρα είναι άγαλμα έξω από τη Βουλή ο Βενιζέλος και η ιστορία του διδάσκεται στα σχολεία μας» σημείωσε για να συμπληρώσει «Πρέπει το πολιτικό σύστημα να βάλει μυαλό. Και οι πολίτες να μην ευνοούν τους δημαγωγούς, τους ψεύτες και τους φιλοκατήγορους βουλευτές και άλλους. Κι αφήστε, εσείς, κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης, τα επιχειρήματα της απάτης πως δήθεν τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ έφεραν την κρίση. Τα μεγέθη είναι μικρά. Συμβολικό είναι το όλο θέμα. Και μια ερώτηση για τα δάνεια των ΜΜΕ. Τί θα προσθέσει η Βουλή, στον έλεγχο που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδας; Δημαγωγικές πολιτικούρες είναι όλα αυτά. Αλλά δεν πιάνουνε. Πάνε οι εποχές που ό,τι και να λέγατε έπιανε. Αλλά με την ευκαιρία να σας πω, πως οι οικονομολόγοι σας, οι Βαρουφάκης, Τσακαλωτος, Σταθάκης, Λαπαβίτσας έκαναν στα ΜΜΕ πολιτική καριέρα. Με βαση τα ανόητα επιχειρήματά μας προφανώς είχατε διαπλακεί με τα ΜΜΕ. Κι ετσι εξηγείται, κατά τα λεγόμενά σας, οι εναντίον μου επιθέσεις από όλα τα ΜΜΕ στα υπουργεία Παιδειας, Εργασίας και Υγείας, που διετέλεσα υπουργός».
Κάλεσε την συμπολίτευση «να αφήσει τις ψευδοκορώνες περί των αιτιών της οικονομικής κρίσης. Τώρα πια έχετε εικόνα των οικονομικών μεγεθών. Δέκα χρόνια κοινωνικού μόνο προυπολογισμού ξεπερνούσαν τα 200 δις. Η μη έγκαιρη επίλυση του ασφαλιστικού το 2001 σήμανε κόστος περίπου 70 δις. Τεράστιο δηλαδή μέρος του δημοσίου χρέους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου