Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»-Το παρόν έδωσαν Έλληνες celebrities

φωτογραφία EurokinissiΜε αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πέλλα, έγινε η πρώτη εκκίνηση στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».
Περισσότεροι από 1.800 δρομείς, Έλληνες και ξένοι, βρέθηκαν στο σημείο και άρχισαν τη διαδρομή των 42.195μ, με τελικό προορισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην
παραλιακή της Θεσσαλονίκης.
Ταυτόχρονη η εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη για τους παράλληλους με τον Μαραθώνιο δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος.
Στις 8.45, ειδικότερα, από την πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της παραλιακής, δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη του 1χλμ για τα 1000 περίπου παιδιά που έλαβαν μέρος στον αγώνα.
Την ίδια ώρα, από την πλατεία Επταλόφου Αμπελοκήπων άρχισε ο δρόμος των 10 χλμ. στον οποίο συμμετείχαν περίπου 4.000 δρομείς.

«Είναι μια μεγάλη γιορτή ο Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" και ένα ακόμη ερέθισμα για να αναπτυχθεί ο μαζικός αθλητισμός», τόνισε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης και προσέθεσε «Ευχαριστιέται ο κόσμος με τέτοιες εκδηλώσεις και ενισχύεται η διάθεσή του να βγάλει από πάνω του όλα τα δυσάρεστα που επικρατούν τον τελευταίο καιρό στην ατμόσφαιρα γύρω μας. Αναδεικνύεται, επίσης, η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, από τον αγώνα. Είναι σημαντικό πολύ, επιπλέον, ότι σηκώνεται πλήθος κόσμου από τον καναπέ είτε για να τρέξει, είτε για να παρακολουθήσει την εκδήλωση».
Μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν οι Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου, Φανή Χαλκιά και Αλέξανδρος Νικολαΐδης.
Το παρόν έδωσαν και πρόσωπα της Ελληνκής σόοου μπιζ. Στο δρόμο υγεία 5χλμ συμμετείχαν ο τραγουδιστής των Onirama Θοδωρής Μαραντίνης, η σύζυγός του και παρουσιάστρια Σίσσυ Χρηστίδου, ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης και η γυναίκα του επίσης ηθοποιός Μαρία Κορινθίου.
Από το χώρο της τηλεόρασης το παρών έδωσαν οι: Σάσα Σταμάτη, Ελένη Τσολάκη, Δημήτρης Παπανώτας, Νικολέτα Ράλλη,  Δημήτρης Αλεξάνδρου ,  Γιώργος Μανίκας, Στέλιος Χανταμπάκης.
φωτογραφίες thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου