Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Φυγή προς τα εμπρός η Επιτροπή για την νέα Κεντροαριστερά

Φυγή προς τα εμπρός η Επιτροπή για την νέα Κεντροαριστερά
Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί η Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις μετά τα σύννεφα που υπήρξαν από την πρόσφατη παρεξήγηση που υπήρξε μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη με αφορμή τις
προσκλήσεις για την Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση τα μέλη της αποφάσισαν να «τρέξουν» με πιο αποφασιστικό τρόπο το εγχείρημα που ανέλαβαν και έχει ως στόχο την διαμόρφωση κοινών θέσεων που θα αποτελέσει τη βάση για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τους τέθηκαν όλα τα ζητήματα, πολιτικά και οργανωτικά , ενώ αποφάσισαν και τις πρώτες τους δράσεις, οι οποίες θα πάρουν τον χαρακτήρα ανοιχτών εκδηλώσεων και συζητήσεων.
Ήδη, για τις 6 Ιουνίου έχουν προγραμματίσει την πρώτη τους μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση, στο Γκάζι, για το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς, στις 10 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη για την Οικονομία και την Ανάπτυξη, ενώ εκδηλώσεις και συζητήσεις ετοιμάζονται και σε άλλες πόλεις με πιθανότερες το Ηράκλειο και την Πάτρα.
Μάλιστα, ως προς την πρώτη τους αυτή εκδήλωση πολλά από τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν να είναι παρών και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν το εγχείρημα.
Για την προετοιμασία των πολιτικών θέσεων, η Επιτροπή Διαλόγου ήδη έχει πραγματοποιήσει τους πρώτους κύκλους συζητήσεων (workshops) για τη Δικαιοσύνη, τη Διοίκηση-Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Οικονομία, την Κοινωνική Προστασία, την Υγεία, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι θεματικοί κύκλοι για την Παιδεία και το Περιβάλλον.
Μάλιστα, σύμφωνα με στελέχη της, καταγράφεται σημαντικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στις συζητήσεις, από ένα ευρύτατο φάσμα προσωπικοτήτων και πολιτών.
Η Επιτροπή, σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από έναν κύκλο διαβουλεύσεων, συζητήσεων και εκδηλώσεων, αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ένα πλαίσιο θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, ενώ προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουλίου μεγάλη πανηγυρική εκδήλωση στην Αθήνα, στην οποία αναμένεται να κατατεθεί και το πολιτικό αυτό πλαίσιο.
«Επιτροπή Διαλόγου» θα λέγεται ο ιστότοπος, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες, ενώ σύντομα θα δημιουργηθούν και οι λογαριασμοί της επιτροπής Θέσεων στα social media.
Επίσης, τις επόμενες ημέρες, τα μέλη της επιτροπής θα δώσουν συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερώσουν για τις δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει καθώς και για όσες ακολουθήσουν στη συνέχεια.
Η επιτροπή αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της περί τα μέσα Ιουλίου αν και στη χθεσινή συνεδρίαση μπήκε από πολλούς το ζήτημα για την ύπαρξη ενός οδικού χάρτη ως προς την επόμενη ημέρα.

Χρ.Δρούζιας
ependisinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου