Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Μητσοτάκης : Eκτός από αυταπάτη, υπήρξε οργανωμένη πολιτική απάτη

live-apo-ti-bouli-sto-bima-o-kuriakos-mitsotakisΣφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για τη «χυδαιότερη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων που
έγινε ποτέ» για να υπογραμμίσει: «Eκτός από αυταπάτη, υπήρξε πολιτική απάτη, μεθοδευμένη, πολυετής και κυνική»
«Δεν είστε άξιος να είστε πρωθυπουργός αυτής της χώρας» συνέχισε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα για να προσθέσει: "Ο κόφτης είναι το μέτρο της προσωπικής σας αξιοπιστίας κ. Τσίπρα".
"Σας εξευτελίζουν με τον κόφτη και με το υπερταμείο, και προσβάλουν και τον ελληνικό λαό. Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για την Βουλή των Ελλήνων. Πληρώνουμε τα ψέματα της κυβέρνησης. Γιατί το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας έχει ζωή 100 χρόνια; γιατί δεν αρκούσε το ΤΑΙΠΕΔ;" ρώτησε ρητορικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: ‘ Γιατί δεν σας εμπιστεύονται. Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η δομή και η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ αλλά οι ανακολουθίες σας. «Δεσμεύετε τις επόμενες γενιές. Είναι ντροπή σας κ. Τσίπρα. Τέτοιο υπερταμείο δεν μας ζήτησαν ποτέ από εμάς. Όταν τελειώσει η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου εμείς θα ανακτήσουμε την χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια. Γιατί εμείς πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις και στον περιορισμό του ρόλου του κράτους»
Απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε: "Είσαστε οπορτουνιστής λαϊκιστής και εξουσιολάγνος, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι παραμονή στην εξουσία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι το πρόβλημα και πρέπει να φύγει το συντομότερο . Το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο για την χώρα. Εμείς θα οικοδομήσουμε μία πολιτική συμμαχία, το πλατύ μεταρρυθμιστικό μέτωπο, που έχει ανάγκη η χώρα"
Σχολιάζοντας τις επαφές του κ. Τσίπρα με στελέχη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, είπε: «Οι πολιτικές σας δεν παραπέμπουν στη Σουηδία, αλλά στη Βενεζουέλα».
Σχολιάζοντας τη νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε η κυβέρνηση, με την οποία ουσιαστικά αποσύρεται το «πάγωμα» των ωριμάνσεων των ειδικών μισθολογίων έως τις 31 Δεκεμβρίου, ώστε έως τότε να βρεθούν ισοδύναμα, ο κ. Μητσοτάτης τόνισε ότι «νομοθετείτε την αυταπάτη» και έκανε λόγο για «κοροΐδία» σε βάρος των ένστολων. «Ντροπή σας. Τους κοροιδεύετε στα μούτρα» είπε χαρακτηριστικά

Η πρόταση της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για νέα συμφωνία με τους εταίρους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αναθεώρησης του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% και θέτοντας στο 4% τον στόχο για ανάπτυξη ανά έτος έως το 2021, εφόσον αλλάξει η κυβέρνηση και το μίγμα πολιτικής.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, είπε ότι ο παρανομαστής (το ΑΕΠ) είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από τον αριθμητή (το χρέος). 

Τα κύρια σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη

-Είτε ψεύτης ειτε αυταπατώμενος δεν αξιζετε κ. Τσίπρα να ειστε πρωθυπουργός αυτής της χώρας
-Εμφανισατε την άγνοια ως αντισυμβατική μαγκιά.Eκτός από αυταπάτη, υπήρξε πολιτική απάτη, μεθοδευμένη, πολυετής και κυνική
- Η Ελλάδα είναι πλέον χώρα σε καραντινα. Σήμερα ηρθε για ολους η ώρα του λογαριασμου. Το ψέμα έχει μεγάλος κόστος. 5.000 ευρω θα χάσει κάθε νοικοκυριό
- Τα μέτρα θα πλήξουν κυρίως τα ασθενέστερα στρώματα.Τα μέτρα που θα ψηφίσετε σήμερα αποτυπώνουν όχι μόνο την ιδεοληψία σας αλλά και την άγνοιά σας
-Εχετε θράσος να χαρακτηρίζετε φοροφυγάδες ολους τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ
- Αγαπημένος σας χόμπι να τσακιζετε τη μεσαία τάξη. Η κυβέρνση επενδύει σε ακήρυκτο ταξικό πόλεμο
-Eξοντώνετε τους πάντες - Οι έμμεσοι φόροι είναι πιο άδικοι από τους άμεσους
-Κοροίδευτε στα μουτρα τους ένστολους. Ντροπή σας, ντροπή σας.Νομοθετείτε την αυταπάτη . Η διόρθωση για τα ειδικά μισθολόγια είναι υποθετικού χαρακτήρα
- Ο κόφτης είναι η ρήτρα της προσωπικης σας αναξιοπιστίας κ. Τσίπρα. Σας εξευτελίζουν κ. Τσίπρα με τον κόφτη και το υπερταμείο. Μέρα ντροπής για το ελληνικό κοινοβούλιο. Προκαταβάλλουμε ρήτρες. 
-Δεσμεύσατε τις επομενες γενιές για να μείνετε στην καρέκλα. Αλλα οι δανειστές δεν ζήτησαν ποτε από εμάς τέτοιο ταμείο.
-Όταν λήξει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, εμείς θα ανακτήσουμε τη χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια
- Οι πολιτικές σας δεν παραπέμπουν στη Σουηδία αλλά στη Βενεζουέλα. Η Βενεζουέλα έχει καταστραφεί από τον φίλο σας Μαδούρο. 
-Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο. Περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το αίτημά μας για εκλογές.
-Είστε λαϊκιστής, οπορτουνιστής και εξουσιολάγνος κ. Τσίπρα
-Ωριμες οι συνθήκες για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους. Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να αναθεωρηθεί στο 2% και εμεις θα πετυχουμε ανάπτυξη 4%. 2%+4% πρέπει να είναι ο στόχος. 
-Πρέπει να αυξήσουμε τις επενδύσεις από το 11% στο 20% την επόμενη πενταετία.
-Αναγκαία προϋποθεση για να γίνουν αυτά ειναι μια αποφασισμένη κυβέρνηση, ακριβως το αντίθετο από το θιασο που μας κυβερνά. 
-Το δημοσιο χρέος δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα. Το ΑΕΠ ειναι το πρόβλημα, οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις.
-Το κόστος για να κλείσει η αξιολόγηση θα είναι πολύ μεγάλο. Είστε προσωπικά υπόλογος για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο «υπερταμείο» κ.Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου