Βιοιατρική: Συνεχείς επενδύσεις σε νέα διαγνωστικά
Σχέδια για συνεχή ανάπτυξη των διαγνωστικών κέντρων της Βιοιατρικής σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχει ο Πρόεδρος του ομίλου κ. Ευάγγελος Σπανός, καθώς όπως δήλωσε χθες μετά το άνοιγμα των 5 νέων διαγνωστικών κέντρων φέτος στην Αττική, θα συνεχίσει με περισσότερα
διαγνωστικά εφόσον βέβαια είναι η πορεία τους καλή.

Την έναρξη λειτουργίας πέντε νέων διαγνωστικών μονάδων του Ομίλου στο Μενίδι, τη Νέα Σμύρνη, τον Άγιο Στέφανο, την Πεύκη και τα Μελίσσια στο πλαίσιο της ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της, επένδυσης 15 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Ευάγγελος Σπανός, Μ.D., M.Sc., Ph. D.. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: “Προτεραιότητα των νέων διαγνωστικών μονάδων είναι να παρέχουν υπηρεσίες βασισμένες στην τεκμηριωμένη άσκηση της ιατρικής και να ικανοποιούν  τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε εξεταζόμενου εξατομικευμένα, ανταποκρινόμενες στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του.”
Το μερίδιο του ομίλου στον κλάδο των διαγνωστικών κέντρων είναι σήμερα 20% ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Σπανό, κινείται ανοδικά με δεδομένο ότι ο κλάδος είναι σε φάση συγκέντρωσης. «Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 3.000 εργαστήρια, όταν στη Γερμανία υπάρχουν 200. Πλέον η ανάγκη για ποιότητα είναι δεδομένη και οι τιμές στα διαγνωστικά κέντρα χαμηλές, οπότε εκτιμώ ότι θα μειωθούν τα εργαστήρια, η αγορά αλλάζει».
Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανακοίνωσε χθες μαζί με την GE Healthcare  την εγκατάσταση της τελευταίας γενιάς ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας PET/CT Discovery IQ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και του πρώτου αθόρυβου μαγνητικού τομογράφου MR Optima 450W with GEM Suite της GE Healthcare, 1.5 Tesla στην Βιοιατρική Αμπελοκήπων.
Παράλληλα, ο Jean-Michel Malbrancq, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE Healthcare Ευρώπης εξηγεί: “Η συνεργασία μας με τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διαρκεί πάνω από 15 χρόνια. Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό συνεργάτη στη βελτίωση της ποιότητας και της πρόσβασης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Είναι τιμή μας που επέλεξε αυτές τις σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους γιατρούς να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς τους”.
O Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ιδρύθηκε το 1981 και από τότε βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη.
Aποτελεί τον κορυφαίο φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη χώρα μας, με 26 αυτόνομα διαγνωστικά εργαστήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, που καλύπτουν περισσότερα από 36.000 m² και εξυπηρετούν περισσότερα από 2.000.000 άτομα το χρόνο και τρεις κλινικές με το όνομα Βιοκλινική.
Το 2015 η Βιοϊατρική παρά το rebate (έκπτωση) και το clowback (κόφτης δαπανών) ο τζίρος του ομίλου σημείωσε αύξηση στα 117,7 εκ. ευρώ από 110 εκ. ευρώ το 2014 ενώ τα π.φ. κέρδη ανήλθαν σε 9,4 εκ. ευρώ από 8,4 εκ. ευρώ το 2014.