Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ

Πέρσι, πριν ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου, είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο :
"ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΌΤΗΤΆ"
Στο άρθρο κατέληγα, ότι η ΝΔ είναι ουσιαστικά, τρία κόμματα.
Σήμερα, τα τρία κόμματα είναι ενεργά και αλληλουπονομεύονται,
δημόσια.
Το ένα κόμμα, το κεντρώο φιλελεύθερο, το μικρότερο, είναι σήμερα, λόγω της ετερόκλητης αντικαραμανλικης συμμαχίας, στην ηγεσία με επικεφαλής τον Μητσοτάκη .
Το δεύτερο, το μεγαλύτερο, το κεντροδεξιό έχασε, αλλά δεν χάνει ευκαιρία, όπως οι τελευταίες συνεντεύξεις Μειμαρακη και Στυλιανιδη, να αμφισβητεί τις πολιτικές επιλογές της νέας ηγεσίας.
Το τρίτο, το δεξιό, με ακροδεξιές πλευρές, που στήριξε τον Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο, με την μία πλευρά του, τους Σαμαρά-Γεωργιάδη συνδιοικεί την ΝΔ και με την άλλη, τον Τζιτζικωστα, την αντιπολιτεύεται.
Μιλώντας σήμερα ο τελευταίος, σε Αθηναϊκό ραδιόφωνο δήλωσε:
-Η ΝΔ, δεν έχει πειστικές προτάσεις, γιαυτό δεν πείθει και εισπράττει μόνο αρνητικές ψήφους.
-Η σημερινή κυβέρνηση είναι η χειρότερη της Μεταπολίτευσης, συνεπώς, αν η ΝΔ δεν περάσει τον πήχη του 40%, τότε θα έχει αποτύχει.
(Θυμίζω ότι, όταν ασκήθηκε δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής, είχε δηλώσει ότι και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει, με την ίδια λογική να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση, αφού ο Τσοχατζόπουλος διώχθηκε για κακουργηματική πράξη.)
Τόνισε ακόμη με έμφαση, ότι η ΝΔ είναι κεντροδεξιό κόμμα και ότι,
αρκετά τονίζουμε το κέντρο, πρέπει να ενισχύσουμε τον δεξιό πόλο, που είναι πολυπληθής.
Ο Μητσοτάκης, μόλις εκλέχτηκε διέλυσε την ΟΝΝΕΔ, για το νόθο συνέδριο της και χτύπησε δύο στελέχη, που τον βοήθησαν πολύ στην εκλογή του, ως υπεύθυνα.
Απομάκρυνε από την θέση του Γραμματέα του κόμματος τον Παπαμιμικο και δεν υλοποίησε την δέσμευσή του απέναντι στον Τζιτζικωστα, πριν τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, να τον κάνει και αυτόν αντιπρόεδρο της ΝΔ.
Μου γεννιούνται δύο σκέψεις :
α) Μπορεί αυτό το κόμμα να βγάλει την χώρα από την κρίση και μάλιστα με αυτοδυναμία, όπως έλεγαν υπερασπιζόμενοι το μπόνους των πενήντα εδρών;
β) Η νέα γενιά των στελεχών της ΝΔ, που επωφελήθηκε από την κρίση, έχει το ηθικό και πολιτικό υπόβαθρο να προσφέρει στην χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου