Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Γιώργος Φλωρίδης : "Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος απαιτεί να μην λες άλλα χθες, άλλα σήμερα και άλλα αύριο".

Μ' αυτήν την προκλητική δήλωση, η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, του κόμματος που έλαβε 0,49% στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και αφού διασπάστηκε και έγινε 0,2% κατέφυγε στο ΠΑΣΟΚ για να εκλέξει βουλευτή τον αρχηγό της τον Σεπτέμβριο του 2016, ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει την στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ
για τον εκλογικό νόμο.
Η επίκληση της "πολιτικής αξιοπιστίας" από αυτούς που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και έφτιαξαν κόμμα χωρίς να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες, μοιάζει αστεία.
Η πρόκληση από τη ΔΗΜΑΡ των αχρείαστων εκλογών του Ιουνίου 2012 με τις οποίες ισχυροποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, εγγράφεται και αυτή στον κατάλογο της "πολιτικής αξιοπιστίας".
Προφανώς φωτεινό μέρος της "πολιτικής τους αξιοπιστίας" ήταν η φανατική τους συμμετοχή στο μοίρασμα των κρατικών θέσεων από την Κυβέρνηση Σαμαρά, με το αλήστου μνήμης σύστημα του 4 (ΝΔ) - 2 (ΠΑΣΟΚ) - 1 (ΔΗΜΑΡ).
Με το σύστημα αυτό, άλλωστε, διορίστηκε και ο σημερινός αρχηγός της στη θέση του Ειδικού Γραμματέα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η κορύφωση της "πολιτικής τους αξιοπιστίας" ήρθε όταν αρνήθηκαν να συναινέσουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να ανακόψουν την προσπάθεια της τότε κυβέρνησης και να διευκολύνουν την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Και τώρα, επιλέγουν, με το 0,2 % που εκπροσωπούν, να ψηφίσουν ένα εκλογικό σύστημα που, όλοι συνομολογούν, ότι οδηγεί στην ακυβερνησία και την παράλυση, την ώρα που η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να κάνει τα αναγκαία βήματα εξόδου από την κρίση.
Ξανά δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να υπονομεύσει τις προοπτικές της χώρας, τώρα που είναι καταφανές ότι θα οδηγηθεί σε εκλογική συντριβή όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.
Ο κ. Κρεμαστινός λίγα τους είπε. Όμως μάλλον κάνει λάθος στη δυνατότητα επανεκλογής του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ.
Μετά από τέτοια υπηρεσία στον ΣΥΡΙΖΑ κάποια θέση στα ψηφοδέλτιά του θα υπάρχει. Τώρα μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε κλασική ελληνική κεντροαριστερά δηλαδή κρατικοδίαιτη και παρασιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου