Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Σκάνδαλο με εταιρεία συγγενών του Τατούλη καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Αποτέλεσμα εικόνας για τατουληςΟ έλεγχος της ΔΟΥ Τρίπολης στην ΚΑΣΤΑΤ, την κατασκευαστική εταιρεία του Βασίλη Τατούλη και της Χρισταλένης Τατούλη, αδερφού και κόρης αντίστοιχα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, έδειξε ότι η εταιρεία δεν κατέβαλε ΦΠΑ και παρακρατηθέντες φόρους και
τέλη χαρτοσήμου, για το χρονικό διάστημα από το 2005 έως το 2011!
Τούτο αποδεικνύεται από σχετικό έγγραφο του Τμήματος Ελέγχου της ΔΟΥ Τρίπολης, το οποίο εκδόθηκε στις 27-5-2016 και απευθύνεται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων , στο Τμήμα Ποινών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών και στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων. Με βάση το έγγραφο αυτό, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία της οικογένειας Τατούλη δεν έχει αποδώσει στο Δημόσιο ΦΠΑ, παρακρατούμενους φόρους και τέλη χαρτοσήμου, σε ύψος που υπερβαίνει τα όρια που θέτει η κείμενη νομοθεσία.
Βάσει των προβλέψεων του νόμου, η ΔΟΥ Τρίπολης, στο ίδιο έγγραφο, ζητά:
  1. την απαγόρευση παραλαβής δηλώσεων ή της έκδοσης πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων της εταιρείας ΚΑΣΤΑΤ,
  2. την αναστολή του απορρήτου όλων των λογαριασμών, συμβάσεων, θυρίδων κλπ. της ΚΑΣΤΑΤ, έναντι του Δημοσίου και
  3. την δέσμευση του 50% του χρηματικού περιεχομένου και του 100% του μη χρηματικού περιεχομένου των θυρίδων της εταιρείας.

Σε συνέχεια αυτών των αποκαλύψεων, η εταιρεία της οικογένειας Τατούλη εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται – μεταξύ άλλων – τα εξής:
“…Όταν ολοκληρωθεί και οριστικοποιηθεί ο εν εξελίξει τακτικός έλεγχος , για τις ως άνω χρήσεις θα προχωρήσει στην τακτοποίηση των υποχρεώσεών της όπως θα οριστικοποιηθούν και έχει υποχρέωση...”
Με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αυτής η εταιρεία – εμμέσως πλην σαφώς – παραδέχεται την ύπαρξη ευρημάτων από τον έλεγχο της ΔΟΥ Τρίπολης, όπως αποκαλύπτεται στο προαναφερόμενο έγγραφο.

Παράγοντες της αντιπολιτεύσεως της Περιφέρειας Πελοποννήσου θέτουν τα κάτωθι ερωτήματα
  1. Πως δίνονταν φορολογικές ενημερότητες στην εν λόγω εταιρεία;
  2. Ποιοι διεξήγαγαν τους σχετικούς ελέγχους που οδήγησαν στην πιστοποίηση της νομιμότητας και στην έκδοση φορολογικών ενημεροτήτων;
  3. Δεν υπάρχουν προσωποποιημένες ευθύνες γι’ αυτή την εγκληματική παράβαση καθήκοντος και απιστία περί την Υπηρεσία;
  4. Πως εξακολουθεί και λειτουργεί η εταιρεία της οικογένειας Τατούλη, όταν έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί της λογαριασμοί, βάσει του σχετικού παραπάνω εγγράφου της ΔΟΥ Τρίπολης περί δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών της; Όπως αναφέρθηκε σε ΜΜΕ της Πελοποννήσου – χωρίς να διαψευσθεί – η εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ εξακολουθεί να συμμετέχει σε δημοπρασίες έργων, ακόμα και μετά την έκδοση του εγγράφου – «καταπέλτη» της ΔΟΥ Τρίπολης!
  5. Δεν νοιώθει την ανάγκη να δώσει πειστικές εξηγήσεις προς την κοινωνία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, που εξακολουθεί και διοικεί την Περιφέρεια, όταν στην οικογενειακή του επιχείρηση έχει επισυμβεί τέτοιο μείζονος οικονομικής φύσεως ζήτημα?
  6. Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου (και «δεξί χέρι του Περιφερειάρχη) κα Ντίνα Νικολάκου δήλωσε δημοσίως, σε σχετική ερώτηση Περιφερειακού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της παρανομίας, ότι «όντως, με την ΚΑΣΤΑΤ υπάρχει κάποιο πρόβλημα». Αφού λοιπόν υπάρχει, απ’ ό,τι φαίνεται και από τα έγγραφα, πρόβλημα, να απαντήσει τεκμηριωμένα η Περιφερειακή Αρχή σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει για την αντιμετώπιση του προβλήματος;
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου