Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

"Η κατάρρευση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα είναι παρωνυχίδα μπροστά σε αυτό που περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ"

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της "Πλεύσης Ελευθερίας", Ζωή Κωνσταντοπούλου.Αρχικά, μιλώντας στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" τόνισε πως
"Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να υπάρχει από τον Αύγουστο του 2015", ενώ συμπλήρωσε ότι "Πρόκειται για μια εξόφθαλμη προσπάθεια να στηθεί η νέα διαπλοκή για τη νεομνημονιακή εξουσία, μέσα από μια σύγκρουση με όρους μαφίας".

Και συνέχισε στους ίδιους τόνους, τονίζοντας ότι το... τέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι χειρότερο από αυτό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: "Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σκεφθεί ότι η διατήρηση του ορίου εισόδου στη Βουλή θα τον βρει να αγωνιά για το εκλογικό αποτέλεσμα: η εκλογική κατάρρευση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το 2012 θα είναι παρωνυχίδα μπροστά σε αυτό που περιμένει στο εγγύς μέλλον το κόμμα του κ. Τσίπρα".
Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, είπε: "Πρόκειται για παλαιού και παλαιοκομματικού τύπου μαγειρέματα, που θυμίζουν τον πάλαι ποτέ κραταιό δικομματισμό. Τακτικισμοί για να επιτευχθεί η διαιώνιση των κυβερνητικών στην εξουσία, με προσθήκες πρόθυμων συμπαραστατών, που έχουν μπει στο αλισβερίσι των ανταλλαγμάτων. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο αναζητούνται και αλιεύονται οι ψήφοι στήριξης, με τις ανάλογες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης Σαμαρά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2014".
Ενώ για τη μείωση του ορίου του 3% για είσοδο στη Βουλή: "Για όποιον πιστεύει γνήσια στην απλή αναλογική, η διασφάλιση πραγματικής εκπροσώπησης όλων των πολιτών, χωρίς βολικούς αποκλεισμούς, που κάνουν άνιση την ψήφο, αποτελεί προϋπόθεση. Το ότι αυτό το αυτονόητο κρατιέται ως διαπραγματευτικό εργαλείο «στο τραπέζι των συζητήσεων», προφανώς για να δελεαστούν κόμματα που φοβούνται την εκλογική κατάρρευση, είναι αποκαλυπτικό του ακραίου οπορτουνισμού με τον οποίο κινείται η Κυβέρνηση Τσίπρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου