Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Κανένας πρόσφυγας στο κέντρο φιλοξενίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Κανένας πρόσφυγας δεν διαμένει πλέον στο κέντρο φιλοξενίας το οποίο είχε στηθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.Τον τελευταίο καιρό στο συγκεκριμένο κέντρο διέμεναν περίπου 150 πρόσφυγες, ωστόσο μετά την φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη πριν από περίπου
10 μέρες, αποχώρησαν και οι τελευταίοι.

Η αποχώρηση όλων των προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας στο λιμάνι επιβεβαιώνεται και από την τελευταία καταγραφή του συντονιστικού οργάνου διαχείρισης προσφυγικής κρίσης.
"Στο κέντρο φιλοξενίας στο λιμάνι είχαν μείνει λίγοι πρόσφυγες και μετά την φωτιά στην αποθήκη αποχώρησαν και αυτοί κλείνει εκεί το κέντρο", τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Καταγγελίες πολιτών της Β΄Δημοτικής Κοινότητας για την διαμονή προσφύγων στο πάρκο "Γαλοπούλου"
 Στις καταγγελίες πολιτών της Β΄δημοτικής κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την εγκατάσταση προσφύγων στο πάρκο Γαλοπούλου, αναφέρθηκε η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, Μαρία Λαζαρίδου.
Όπως τόνισε στην ανακοίνωση της η κ. Λαζαρίδου οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων είναι απάνθρωπες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες υγιεινής και ατομικής καθαριότητας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάτοικοι που μένουν στην περιοχή να διαμαρτύρονται και να ζητούν την απομάκρυνση τους.
Το συγκεκριμένο πάρκο βρίσκεται κοντά σε σχολεία με να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγιεινή ενόψει της έναρξης της σχολικής περιόδου, όπως τόνιζε η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας.
Η Β΄δημοτική κοινότητα μέσω της προέδρου της ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι πρόσφυγες να μεταφερθούν  σε οργανωμένα κέντρα με καλύτερες συνθήκες.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τα παράπονα κατοίκων της Β Δημοτικής Κοινότητας, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους, τόνισε :
«Μας δίνεται η αφορμή να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, όχι μόνον γι αυτήν την περιοχή, αλλά για όλη την πόλη. Να συναποφασίσουμε, για να μη δούμε μετά από τρεις μήνες, λόγω της τραγικής ανεπάρκειας της κεντρικής διοίκησης για τη διευθέτηση του ζητήματος, να μετακυλύουν το πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες και να γίνεται υπόλογος ο οποιοσδήποτε δήμαρχος. Κι αυτό, για να μην αναφέρω και τα θέματα δημόσιας υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου