Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Με επιστολή Τσίπρα δάνειο 1,2 εκατ.ευρώ στην Αυγή το 2009

me-epistoli-tsipra-daneio-12-ekateurw-stin-augi-to-2009Χωρίς απαντήσεις άφησε ο διευθύνων σύμβουλος της Αυγής Δημήτρης Στούμπος κατά την παρουσία του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ τα ερωτήματα σχετικά με την κυπριακή εταιρεία
που μετείχε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου  της εφημερίδας.  
Η κυπριακή αυτή εταιρία που μετείχε στην αυξηση ΜΚ με 100.000 ευρώ  κατά την αντιπολίτευση πρόκειται για off shore κάτι το οποίο απέκρουσε ο κ. Στούμπος.
Ωστόσο παρά τα συνεχή ερωτήματα δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία για την εταιρία ή τα φυσικά πρόσωπα αυτής.
Οσον αφορά στα δάνεια της Αυγής ο Δ. Στούμπος,ενημέρωσε πως η εφημερίδα έχει δάνειο από το 2009, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από την Εθνική τράπεζα. Το οποίο εξυπηρείται κανονικά και σήμερα ανέρχεται σε 930.000 ευρώ. 
Το δάνειο αυτό όπως εξήγησε ,μετά από τις πιέσεις και των βουλευτών της αντιπολίτευσης που επισήμαναν ότι δεν δικαιολογείται από τα οικονομικά στοιχεία και την κυκλοφορία της εφημερίδας, ελήφθη μετά από επιστολή του  τότε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ( Αλ. Τσίπρας )  στην Εθνική τράπεζα, προκειμένου να εγγυηθεί την δυνατότητα αποπληρωμής του δανείου.
«Η επιστολή αυτή δεν είναι εγγυητική αλλά δήλωση πατρωνίας, μια αναφορά που κάνει μια μητρική εταιρία απέναντι σε ένα πιστωτικό ίδρυμα για να επηρεάσει τη βούληση του και να χορηγήσει το δάνειο. Δεν είναι όμως εγγύηση», παρατήρησε ο  Κώστας Τζαβάρας.
Tέλος, η αντιπολίτευση εστίασε την προσοχή της και στο ύψος των διαφημίσεων που έχει λάβει η «Αυγή», ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια κυρίως από τις τράπεζες. Ο κ. Στούμπος αναγνώρισε πως το 2015 η διαφήμιση ανέβηκε στο 1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας όμως πως η εφημερίδα δεν έχει λάβει σχετικές καταχωρήσεις από δημόσιους οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου