Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Λυκούδης για Κεντροαριστερά: Η εκλογή του αρχηγού είναι η αιτία του κακού

lukoudis-gia-kentroaristera-i-eklogi-tou-arxigou-einai-i-aitia-tou-kakouΑπαισιόδοξος για ευτυχή κατάληξη του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς μετά τα τελευταία «επεισόδια» στο πολιτικό σήριαλ εμφανίζεται ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης.
Εκ των θερμότερων υποστηρικτών του εγχειρήματος
θεωρεί πως « κακοί χειρισμοί και πολιτικές αστοχίες γενικώς δεν επιτρέπουν στο να προχωρήσει κάτι που έχει ανάγκη η ελληνική  κοινωνία» και προσδιορίζει ως «αιτία του κακού» ότι οι δυο πολιτικοί σχηματισμού προκρίνουν την εκλογή αρχηγού πριν επιτευχθούν τα άλλα στοιχεία της «όσμωσης»        
«Τα σημάδια δεν είναι πολύ καλά και εγώ δεν είμαι αισιόδοξος παρά το ότι το προσπάθησα και το προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις» είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και συνέχισε « Κακοί χειρισμοί, πολιτικές αστοχίες γενικά, δεν επιτρέπουν στο να προχωρήσει κάτι το οποίο με βάση και την τελευταία δημοσκόπηση που αναφέρατε κ. Τσίμα, πιστεύω ότι το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Ενώ δηλαδή υπάρχει μια κατάρρευση του κυβερνητικού στρατοπέδου, η ΝΔ δεν διευρύνει την επιρροή της. Αντίθετα το σκοτεινό κουτί του «δεν ξέρω, δεν είμαι πουθενά» διευρύνεται. 
Ο κ. Λυκούδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο χώρος « που έχει μια διαδρομή μια πολιτικής ισορροπίας την οποία διαμόρφωνε κάθε φορά στην Ελλάδα ανάμεσα στις μεγάλες αντιθέσεις» «θα μπορούσε μπορεί να συγκροτηθεί».
 «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς και γιατί – εκτός αν βέβαια κάνω άλλου τύπου ερμηνείες που έχουν σχέση με προσωπικούς πολιτικούς ατυχείς χειρισμούς, γιατί και αυτό μπορεί να υπάρχει – δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν θα μπορούσε να συγκροτηθεί, εγώ θα έλεγα χωρίς δυσκολίες αλλά εν πάση περιπτώσει έστω με δυσκολίες. Πάντως το να είναι στα σημερινά αδιέξοδα, δεν το καταλαβαίνω» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λυκούδης επανέλαβε την βασική του ένσταση ότι ως πρόταγμα εμφανίστηκε η τεχνική διαδικασία εκλογής του αρχηγού και στη συνέχεια «η ανάγκη διαμόρφωσης ενός κλίματος συγκρότησης του χώρου». 
«Αυτό είναι καταρχήν η σφραγίδα ενός σχεδίου αποτυχίας. Αυτό είναι δεδομένο από την ώρα που όλοι ξέρουμε και αναγνωρίζουμε ότι δεν έχει υπάρξει μια προσωπικότητα που με έναν αέρα σαρωτικό θα πάρει το χώρο και θα τον προχωρήσει μπροστά. Εάν είναι έτσι τα πράγματα, το να προσπαθούμε να σκεφτούμε με ποιο τρόπο θα εκλεγεί ο αρχηγός, αφήνοντας στην άκρη το μεγάλο πρόβλημα του πως θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις της όσμωσης, της αλληλεγγύης και του γενικότερου ενωτικού κλίματος που θα καταλήξει στην εκλογή αρχηγού, αυτό είναι η αιτία του κακού» σημείωσε. 
Σχετικά με την αναζήτηση της γενικής στρατηγικής μετά τις εκλογές τόνισε «  Το ότι πρέπει ένας χώρος να σκέφτεται τη γενική του στρατηγική προοπτική, δεν είναι έξω από την πραγματικότητα γιατί η χώρα έχει ανάγκη από διαμορφωμένα πολιτικά σχέδια. Η κακοδαιμονία της είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια δυστυχώς ή είναι σχέδια τα οποία μεταβάλλονται με τις συνθήκες και ανά μήνα. Επομένως αυτός ο χώρος αν φιλοδοξούσε και το πετύχαινε να συγκροτηθεί, προφανώς έπρεπε να τον απασχολήσει η γενικότερη στρατηγική του προοπτική στο θέμα της διακυβέρνησης της χώρας. Αλλά τώρα είναι ένας μη συγκροτημένος χώρος, ένας χώρος που ψάχνει τη βάση της επαφής του και κυρίως αυτά θα έπρεπε να σκεφτεί».
Επανέλαβε την άποψη πως «πρώτα  να βρούμε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία για να καταλήξουν όλα αυτά στην εκλογή αρχηγού».
«Χρειάζεται καταρχήν μια, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, εκπομπή στην ελληνική κοινωνία της ειλικρινούς πρόθεσης να πάμε όλοι μαζί, που σημαίνει συνεργασία των κοινοβουλευτικών ομάδων και κοινή δράση, συγκρότηση ενός άτυπου πολιτικού συμβουλίου με όλα τα κορυφαία στελέχη όλου του χώρου, που δεν είναι ανάγκη να παίρνει αποφάσεις από την ώρα που υπάρχουν εν λειτουργία τα κόμματα που θα συγκροτήσουν το χώρο, αλλά που θα εκπέμπει στην κοινωνία το μήνυμα «εδώ είμαστε, προχωράμε όλοι μαζί» και από εκεί και πέρα μια μεγάλη καμπάνια σε όλη την Ελλάδα με ενωτικές συγκεντρώσεις. Τώρα προχωράμε προς την κατεύθυνση της συγκρότησης αυτού του χώρου προσπαθώντας να βρούμε τι μας χωρίζει και μάλιστα μέσα από διαρροές και υπαινιγμούς. Έτσι  προφανώς δεν θα είμαστε αξιόπιστοι στον κόσμο που θέλει κάτι να φτιάξουμε».

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου