Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχονται αλλαγές στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία

Έρχονται αλλαγές στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία
Αλλαγές στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία προβλέπει ο αναθεωρημένος περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων της Κεντρικής Μακεδονίας που έλαβε σήμερα τη θετική γνωμοδότηση της Περιφερειακής Επιτροπής
Διαβούλευσης της Περιφέρειας, ενός οργάνου της Περιφέρειας στο οποίο συμμετέχουν οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας, οργανώσεις, φορείς, επιμελητήρια, η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης και κρατικές υπηρεσίες με έδρα στην περιφέρεια. Στη συνέχεια ο σχεδιασμός θα τεθεί για γνωμοδότηση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην εισήγησή του, ο Α. Τζιτζικώστας επισήμανε την ανάγκη για την άμεση ολοκλήρωση της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, προκειμένου να είναι δυνατή η ένταξη και χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων και δράσεων εντός της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Η χρηματοδότηση της μελέτης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, εντάχθηκε στην Τεχνική Βοήθεια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 - 2020, με προϋπολογισμό 136.000 ευρώ και εκπονήθηκε από τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ο προϋπολογισμός του ΠΕΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας, όπως καταρτίστηκε στη μελέτη, ανέρχεται σε 462.518.440 ευρώ. Από το σύνολο του εκτιμώμενου προϋπολογισμού του ΠΕΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας, η δημόσια δαπάνη που απαιτείται συνολικά είναι 312.521.865 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου