Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Γεννηματά: Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θέλει να τα αλλάξει όλα, θέλει να τα ελέγξει όλα

Γεννηματά: Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θέλει να τα αλλάξει όλα, θέλει να τα ελέγξει όλαΗ χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση και άλλον πρωθυπουργό υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην Real News και πρόσθεσε ότι το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θέλει να τα αλλάξει όλα, θέλει να τα ελέγξει όλα.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το αίτημα για κυβέρνηση
Εθνικής Συνεννόησης με ευρεία κοινοβουλευτική και λαϊκή στήριξη προκειμένου να στηρίξει μια εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια. Χαρακτήρισε αυτονόητο ότι δεν μπορεί ο σημερινός πρωθυπουργός να είναι επικεφαλής μιας τέτοιας κυβέρνησης ενώ απαντώντας στο ερώτημα γιατί ο κ. Τσίπρας να παραιτηθεί είπε:
«Ο κ. Τσίπρας με τη στήριξη των ΑΝΕΛ διατηρεί μια οριακή, ευκαιριακή και ετερόκλητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι βουλευτές τους «με πόνο ψυχής» όπως λένε ακολουθούν μέχρι τώρα. Εμείς αμφισβητούμε όμως ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός μπορούν να βγάλουν την χώρα από τα αδιέξοδα της κρίσης. Γιατί κάθε μέρα πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα με την αναξιοπιστία και την ανικανότητα τους. Σε κάθε περίπτωση η πολιτική και κοινωνική τους απομόνωση και τα αδιέξοδα της πολιτικής τους θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε πολιτικές εξελίξεις.»
Αναφερόμενη στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «το έργο του «φύγε εσύ για να έρθω εγώ» κρατά τη χώρα καθηλωμένη στην κρίση 6 χρόνια τώρα. Είναι η ώρα να δούμε ποιο είναι το momentum για τη χώρα και όχι το momentum για πολιτικές προσωπικές καριέρες και κομματικές επιδιώξεις. Αυτά τα δύσκολα για την Ελλάδα και τους Έλληνες χρόνια, πολλοί νόμισαν ότι βρέθηκαν «καβάλα στο άλογο» και τελικά κατέληξαν «καβάλα στο καλάμι».
Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν πια αυτοδυναμίες κομμάτων και όπως είπε κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην επόμενη Βουλή, αναφορικά με τις συνεργασίες.
Σχετικά με τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ και το οικονομικό πρόγραμμα στο οποίο αναφέρθηκε, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% στα επόμενα τρία χρόνια η κ. Γεννηματά υπογράμμισε:
Η απώλεια των εσόδων θα καλυφθεί από την αύξηση του ΑΕΠ, αλλά και την λήψη άμεσων συγκεκριμένων μέτρων αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής όπως η ευρύτερη υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η εφαρμογή αξιόπιστου περιουσιολογίου, και την εφαρμογή μέτρων πάταξης της λαθρεμπορίας των καυσίμων.
Η κοινωνίας μας θα απαλλαγεί οριστικά από τον βραχνά της υψηλής ανεργίας, που «πνίγει» σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια μόνο με την ανάπτυξη και μάλιστα με υψηλούς ρυθμούς. Η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και οι επενδύσεις θα φέρουν δουλειές. Μέχρι τότε δεν μπορεί όμως να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Εμείς διατυπώσαμε μια τολμηρή πρόταση άμεσης εφαρμογής.
Για κάθε νέα θέση εργασίας, που προσθέτει μια επιχείρηση οποιουδήποτε τύπου, η μισθολογική δαπάνη να υπολογίζεται ως “έξοδο”– που εκπίπτει της φορολογίας – με συντελεστή αυξημένο κατά 30%.
Η επιχείρηση έμμεσα, αλλά με απλό και διάφανο τρόπο, χωρίς αιτήσεις προεγκρίσεις και αξιολογήσεις θα χρηματοδοτηθεί με την μείωση του φόρου που πρακτικά ισοδυναμεί με επιδότηση του μισθολογικού κόστους με ποσοστό 8-10%.
Άμεσα θα φέρουμε το θέμα στην βουλή, διεκδικώντας την υιοθέτηση της πρότασής μας από την Κυβέρνηση.
Για τη συνεργασία με το Ποτάμι, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση της ότι το εγχείρημα έχει σαφές ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο. Αφορά την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Τη δημιουργία μιας αυτόνομης προοδευτικής παράταξης, που θα πρωταγωνιστήσει στην Εθνική Συνεννόηση και την Εθνική Γραμμή που έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από την κρίση και τα μνημόνια.
Ο ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς εξ ορισμού δεν μπορεί να αποτελεί παράρτημα ή συμπλήρωμα ή προνομιακό σύμμαχο, ούτε της ΝΔ ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα παραπάνω είναι βασικές στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές στις οποίες θα επιμείνουμε.
Συνεπώς όποιες εκκλήσεις και προσκλήσεις δεν απαντούν στα βασικά αυτά πολιτικά ζητήματα μόνο ως προσχηματικές μπορούν να εκληφθούν και προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου σε όλη την Ελλάδα και τη δημιουργία δικτύων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Τέλος απαντώντας στο ερώτημα αν με αφορμή την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ,  υπάρχει υπόγεια συνεργασία Τσίπρα- Καραμανλή, η Φώφη Γεννηματά είπε: «
«Δεν πρόκειται για υπόγεια… Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται» και δεν έχετε χρεία άλλων μαρτύρων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου