Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ράμφος: Η ασθένεια του Τσίπρα συντονίζεται με την αρρώστια του λαού

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOCΓια την πολιτική κατάσταση στη χώρα μίλησε ο Ελληνας φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος.Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, μίλησε για την παραμυθία που έχει ανάγκη ο λαός όταν κάνει λάθος επιλογές. «Έχουμε
ανάγκη από παραμύθια οπότε κάνουμε λάθος επιλογές. Πρέπει να δούμε γιατί έχουμε την ανάγκη τροφοδοσίας από παραμύθια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει: «Χρειάζεται μια κατανόηση του ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα στη χώρα, ένας πολιτικός που θα σπάσει της νοοτροπίες και θα νοήσει τον εαυτό του ως μέρος της αρρώστιας. Ο κ Τσίπρας είναι ένας πολιτικός που η ασθένειά του συντονίζεται με την αρρώστια του λαού».
Ο κ. Ράμφος σχολίασε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει σαν προσανατολισμό την κοινωνία, αλλά τη διατήρηση της εξουσίας και αυτό είναι ο προνομιακός δρόμος να μπει μία χώρα σε παρακμή».
Μιλώντας για την διαφθορά ανέφερε: «Τα προβλήματα της διαφθοράς δεν έχουν τόσο να κάνουν με πόσα χρήματα παίρνει κανείς από κάποιον, η θεμελιώδης μορφή της διαφθοράς είναι η επιμονή στην εξουσία».
Ο Στ. Ράμφος μίλησε για το νέο του βιβλίο με τίτλο «Πολιτική από στόμα σε στόμα» και αναφέρθηκε στον επανακαθορισμό εννοιών όπως ο καπιταλισμός, ο φιλελευθερισμός και ο νεοφιλελευθερισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου