Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Γιωτόπουλος: Υπάρχουν ακόμη ασύλληπτοι τρομοκράτες της 17Ν

giwtopoulos-uparxoun-akomi-asulliptoi-tromokrates-tis-17nΓια ασύλληπτο πυρήνα της «17Ν», τουλάχιστον 8 μελών, που είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες ή άλλες βίαιες ενέργειες κάνει λόγο ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, σε επιστολή του που δημοσιεύει η εφημερίδα
«Το Έθνος».
Ειδικότερα, ο φυλακισμένος ως αρχηγός της οργάνωσης αναφέρει:
«Στο παράνομο σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002, υπήρχε ένα όπλο που “έκαιγε” ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δε βρέθηκε. Ποιος το εξαφάνισε; Οι Μυστικές Υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις Αρχές; Δεύτερο, σύμφωνα με την επίσημη θα έπρεπε να βρεθούν επίσης σημαντικά χειρόγραφα του ίδιου προσώπου. Ούτε αυτά βρέθηκαν. Ποιος τα εξαφάνισε; Τρίτο, υπήρξαν επιβαρυντικές καταθέσεις εναντίον του ιδίου και άλλων δύο κολλητών του από συλληφθέντες που συνεργάστηκαν με τις αρχές. Καταθέσεις περισσότερες από μία. Ποιος έδωσε εντολή να αγνοηθούν και να μπουν στο αρχείο; Οι τρεις αυτοί συνδέονταν με άλλους πέντε. Από αυτήν την ομάδα των τουλάχιστον οκτώ, ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. Άλλοι σε βίαιες ενέργειες σοβαρές που προκάλεσαν τραυματισμούς. Ενώ η δραστηριότητα των πιο ασήμαντων ήταν πιο σημαντική και πιο συνειδητή από αυτήν ορισμένων που καταδικάστηκαν στη Δίκη σε σχετικά μικρές ποινές και εξέτισαν πραγματική ποινή άνω των 5 χρόνων. Κανένας από αυτούς δε συνελήφθη. Σε κανέναν δεν ασκήθηκε δίωξη. Γιατί;»
Και προσθέτει:
«Για δύο λόγους. Ο πρώτος κυριότερος και καθοριστικός είναι ότι οδηγούσαν σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τον οποίο δεν ήθελαν να αγγίξουν. Που δεν είναι βέβαια η αριστερά είτε κοινοβουλευτική είτε εξωκοινοβουλευτική. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν συλλαμβάνονταν έστω 2 ή 3 από αυτούς δεν υπήρχε καμία περίπτωση να καταδικαστώ ως ηθικός αυτουργός. Γιατί το προφίλ τους, τόσο το πολιτικό όσο και το επαγγελματικό είχε κάποια βαρύτητα και δεν θα μπορούσαν να τους παρουσιάσουν ως απλά ενεργούμενα που εκτελούν τυφλά τις εντολές μου».
Όπως τονίζει ο κ. Γιωτόπουλος, τα παραπάνω είναι συμπεράσματα στα οποία κατέληξε με την αποφασιστική συμβολή ενός συγκρατουμένου, που και εκείνος αμφισβητούσε την επίσημη εκδοχή. Σύμφωνα με τον κ. Γιωτόπουλο, την «πλεκτάνη» -όπως την αποκαλεί- σχεδίασαν και οργάνωσαν οι μεγάλες ξένες μυστικές υπηρεσίες με την συναίνεση της πολιτικής ηγεσίας και των δύο πρώην μεγάλων πολιτικών κομμάτων της χώρας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου