Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΟΚ σε... κρίση - Ηττήθηκε και από τον Πανιώνιο

Ο ΠΑΟΚ υπέστη δεύτερη συνεχόμενη ήττα σε διάστημα τριών ημερών (μετά το 0-1 από την Καραμπάγκ στην Τούμπα), χάνοντας με 1-0 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για την 10η αγωνιστική της Super League.Η ομάδα του Ίβιτς είχε δύο δοκάρια με Περέιρα
(25΄) και Κουλούρη (68΄) και και δύο ακόμη πολύ μεγάλες ευκαιρίες με Περέιρα (49΄) και Μάτος (64΄), όμως "πλήρωσε" ξανά την αστοχία των παικτών της. Επίσης, της στοίχισε το κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι και το γρήγορο γκολ που δέχτηκε από τον Ανσαριφάρντ στο 14΄.
Με τη σημερινή ήττα ο Δικέφαλος έχασε αρκετό έδαφος στη βαθμολογία. Ο Πανιώνιος μάλιστα τον προσπέρασε με τη σημερινή νίκη, καθώς έφτασε τους 13 βαθμούς και τον άφησε στους 11. 
Ο αγώνας
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά, με τον Πανιώνιο να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 9΄, όταν ο Ανσαριφάρντ βρήκε χώρο και κινήθηκε απειλητικά προς την περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως αρχικά ο Κρέσπο και στη συνέχεια ο Μάτος τον πρόλαβαν με τα τάκλιν τους και αποσόβησαν τον κίνδυνο.
Γρήγορο γκολ ο Πανιώνιος
Στη δεύτερη καλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ο Ιρανός άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο στο 14΄. Ο Μασούντ συνεργάστηκε άψογα από τη δεξιά πλευρά με τον Μπεν, ο οποίος έκανε το γύρισμα την κατάλληλη στιγμή στην περιοχή και ο Ανσαριφάρντ απ' το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν επηρεασμένοι από το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν και οι "κυανέρυθροι" απείλησαν ξανά στο 18ο λεπτό και πάλι με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.
Δοκάρι ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια έδειχνε να... συνέρχεται σιγά σιγά από την ψυχρολουσία και προσπαθούσε να αντιδράσει. Είχε την κατοχή της μπάλας όμως οι γηπεδούχοι έκλειναν καλά τους χώρους. Στο 25΄ ο Μάτος έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Περέιρα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη, ο οποίος την βρήκε ελάχιστα.
Μετά το δοκάρι ο "Δικέφαλος" άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του, δίχως όμως να δημιουργεί ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ. Οι "ασπρόμαυροι" προσπάθησαν να απειλήσουν με σουτ των Μυστακίδη και Χαρίση. Η ομάδα του Ίβιτς κυκλοφορούσε την μπάλα, όμως ο Πανώνιος πίεζε ψηλά και ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0, με την ομάδα του Μιλόγεβιτς να διαχειρίζεται άψογα το γρήγορα προβάδισμα που πήρε.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ίβιτς να περνάει τον Ροντρίγκες στη θέση του Χαρίση και να φέρνει σε ρόλο επιτελικού χαφ τον Περέιρα, αφήνοντας Σάκχοφ και Κάνιας ως αμυντικά χαφ με τον Ροντρίγκες να πηγαίνει αριστερά.
Μεγάλες ευκαιρίες για ΠΑΟΚ και δεύτερο δοκάρι
Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχε καλή ευκαιρία στο 48΄ , όταν ο Ανσαριφάρντ έκανε το σουτ λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα και είχε πολύ καλή στιγμή στο επόμενο λεπτό με διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Αρχικά ο Κουλούρης σούταρε και ο Γιαννιώτης απέκρουσε, με τον Περέιρα να παίρνει το ριμπάουντ και να "εκτελεί" άστοχα προ κενής εστίας στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, με τον "Δικέφαλο" προσπαθεί να γίνει πιο επικίνδυνος και να έχει δύο άστοχα σουτ στο 56΄ και στο 57΄ από Μυστακίδη και Ροντρίγκες. Η πίεση των "ασπρόμαυρων" συνεχίστηκε και στο 64΄ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Περέιρα έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Μάτος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω απ' το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη. Ο "Δικέφαλος" εξακολουθούσε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία στο 68΄, έχοντας το δεύτερο δοκάρι του στο ματς. Μετά από κεφαλιές των Μάτος και Μαλεζά στην περιοχή η μπάλα κατέληξε στον Κουλούρη και αυτός με γυριστό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 76΄  ο Γιαννιώτης μπλόκαρε κεφαλιά του Κουλούρη διατηρώντας το μηδέν.
Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε προσπαθώντας να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Πανιώνιος αμυνόταν καλά και οι παίκτες του Ίβιτς δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνά του για να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση, παίζοντας και με αρκετό άγχος.Το σκορ δεν άλλαξε και το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 1-0 με τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη και τον ΠΑΟΚ να χάνει για δεύτερο συνεχόμενο ματς μετά την ήττα από την Καραμπάγκ στην Τούμπα.
Συνθέσεις:
Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής (86΄ Τασουλής), Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (68΄Αντωνιάδης), Ανσαριφάρντ (81΄ Ενγκογκ), Μασούντ, Μπεν
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς (69΄ Λέοβατς), Τζαβέλλας, Κρέσπο, Μάτος, Κάνιας, Χαρίσης (46΄ Ροντρίγκες), Σάκχοφ, Μυστακίδης, Περέιρα, Κουλούρης (81΄ Αθανασιάδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου