Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Γιάννης Μπουτάρης: Όσα είπε για την πλωτή πισίνα του Σαββίδη, τον ΟΑΣΘ και το πρωθυπουργικό γραφείο

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να φτιάξει μαρίνα με πλωτή πισίνα και ενυδρείο, μπροστά στο Μακεδονίας Παλλάς, αποκάλυψε o δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Για το ζήτημα μάλιστα είχε χθες στην Αθήνα επαφές με το αρμόδιο υπουργείο, καθώς το έργο κολλάει στα νομικά γρανάζια.

Όπως ανέφερε στο ''Ράδιο Θεσσαλονίκη'' ο κ. Μπουτάρης, πραγματοποίησε συνάντηση χθες με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, καθώς, όπως είπε, υφίσταται νομικό κώλυμα εξαιτίας ενός βασιλικού διατάγματος που απαγορεύει κάτι τέτοιο και το οποίο υπάρχει από το 1957. Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι οι επενδύσεις θα ωφελήσουν την πόλη.
Αναφορικά με το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη σχολίασε ότι είναι μια καθαρά επικοινωνιακή κίνηση και ζήτησε εκ νέου την κατάργηση του ΥΜΑΘ. «Αν τον έβλεπα τον Τσίπρα εδώ θα του έλεγα ''αφού κάνεις το γραφείο εδώ, τι το θες το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης''» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.
Στη συνέχεια για την Α' προβλήτα του λιμανιού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κράτησε αποστάσεις από τις διαβεβαιώσεις πως θα εξαιρεθεί από την παραχώρηση και θα δοθεί στο δήμο. «Αν δεν δω την τελική υπογραφή δεν πιστεύω κανένα» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για βλακώδη κρατισμό.
Τέλος, σχετικά με τον ΟΑΣΘ, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως ο Οργανισμός ''θα τα παρατήσει σιγά σιγά'' και ότι χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός, με τη συμμετοχή και του δήμου. Ο υπουργός δέχθηκε την πρόταση, σύμφωνα με τον δήμαρχο και το επόμενο διάστημα θα συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου